Τι γυαλιά πρέπει να αγοράσουμε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας;

Τι γυαλιά πρέπει να αγοράσουμε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μας;

Όλοι θέλουν η συνταγή ή τα γυαλιά ηλίου που φοράνε να τους ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα, να συμπληρώνουν την εμφάνισή τους και να δίνουν μια τελευταία πινελιά σε αυτό. Πολύ συχνά συμβαίνει ένα αντικείμενο να φαίνεται πολύ εντυπωσιακό στη βιτρίνα του ιστότοπου, αλλά όταν το δοκιμάζετε - δεν ταιριάζει καλά. Αυτό συνήθως οφείλεται σε λανθασμένη επιλογή σχήματος που στην πραγματικότητα δεν αντιστοιχεί στη σιλουέτα του προσώπου.

για να βεβαιωθείτε ότι όταν επιλέγετε ένα αντικείμενο θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, από το ηλεκτρονικό κατάστημα Sky Optic μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή γυαλιών ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά για το σχήμα του προσώπου σας;

Μεταξύ των πιο σημαντικών παραγόντων που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή των γυαλιών είναι το σχήμα τους. Για να επιτύχετε μια καλή αισθητική εμφάνιση - πρέπει να επιλέξετε τη σωστή επιλογή για εσάς. Έτσι, θα τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας με τον καλύτερο τρόπο και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια αρμονική οπτική εμφάνιση, όπου χρειάζεται.

Εάν η σιλουέτα σας είναι πιο στρογγυλεμένη και επιλέξετε τον ίδιο τύπο προστατευτικών αξεσουάρ, θα παραμορφώσετε τα χαρακτηριστικά σας και θα ενισχύσετε περαιτέρω αυτή τη στρογγυλότητα. Αντίθετα, εάν επιλέξετε ένα μοντέλο με πιο έντονα περιγράμματα, θα μπορείτε να δημιουργήσετε οπτικά μεγαλύτερη επιμήκυνση και την παρουσία τονισμένων ζυγωματικών.

Το μυστικό βρίσκεται στις σωστές αναλογίες. Το αξίωμα "Τα αντίθετα έλκονται" ισχύει εδώ, που σημαίνει ότι όταν επιλέγετε γυαλιά, είτε πρόκειται για γυαλιά ηλίου είτε για γυαλιά ηλίου, ο σκελετός πρέπει να κάνει αντίθεση στη σιλουέτα για να δημιουργήσει ισορροπία.

Τι είδους γυαλιά θα ταιριάζουν στο πρόσωπό σας;

Έχοντας διευκρινίσει γιατί η σωστή επιλογή είναι τόσο σημαντική, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τους συγκεκριμένους τύπους προσώπων:

Στρογγυλό σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ότι στερείται εκφραστικότητας. Το σαγόνι και το μέτωπο έχουν το ίδιο μέγεθος, είναι μικρότερο από το μήκος ολόκληρου του προσώπου. Για να δείχνετε ωραία με προστατευτικά αξεσουάρ, καλό είναι να πάτε σε ορθογώνια ή τετράγωνα μοντέλα, γιατί θα φέρουν αρμονία και θα δώσουν καλύτερη διακριτικότητα στα περιγράμματα.

Οβάλ σχήμα προσώπου

Θεωρείται η πιο αναλογική δομή. Παρατηρείται ένα μετρημένο μήκος και μια στρογγυλεμένη σιαγόνα. Τα άτομα με οβάλ σιλουέτα έχουν την ευκαιρία να επιτρέψουν στον εαυτό τους να πειραματιστεί περισσότερο με την εμφάνιση, γιατί τα περισσότερα μοντέλα θα τους ταίριαζαν. Εάν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε αυτά τα χαρακτηριστικά – μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γυαλιά Aviator, Cat Eye, Rectangular, Square, Round ή Butterfly.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Υπάρχει ένα ασθενώς εκφρασμένο ή και λείπει πηγούνι, όγκος στην περιοχή των ζυγωματικών, καθώς και ένα σημαντικά ευρύτερο άνω μέρος σε σύγκριση με το κάτω μέρος. Τα μισά καρέ Cat's eye, καθώς και τα Mask, Aviator, ακανόνιστα ή τετράγωνα πλαίσια είναι η σωστή επιλογή.

Μακρύ σχήμα προσώπου

Για να δημιουργήσετε την οπτική εντύπωση μικρότερου μήκους, μπορείτε να βασιστείτε σε πιο ογκώδεις και στρογγυλεμένους σκελετούς ή σε αυτά με φαρδύτερα πλαϊνά, όπως το Cat's Eye.

Τετράγωνο σχήμα προσώπου

Χαρακτηριστικό του είναι η απουσία εμφανών χαρακτηριστικών, όπως τα ζυγωματικά, το πηγούνι, το σαγόνι, χάρη στο γεγονός ότι όλα τα μέρη είναι ευθυγραμμισμένα. Για να προσθέσετε απαλότητα και ισορροπία στην εμφάνιση, εμπιστευτείτε τα στρογγυλά και οβάλ αξεσουάρ.

Πάντα να λαμβάνετε υπόψη τα χαρακτηριστικά σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με τη συνταγή ή τα γυαλιά ηλίου που έχετε επιλέξει, ειδικά εάν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου.

Εκτός από μέσο προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες και τις ελεύθερες ρίζες ή για τη διόρθωση της όρασης, τα γυαλιά χρησιμοποιούνται και ως αξεσουάρ μόδας.

Επιλογές χρωμάτων και τόνοι για διαφορετικά πρόσωπα

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την τέλεια τελική εμφάνιση εκτός από το σχήμα. Εδώ είναι ποια χρώματα και τόνοι είναι κατάλληλα για να τονίσουν την ατομικότητα:

οβάλ δομή προσώπου – μπορείτε να είστε κάθε λογής πρόθυμοι να εκφράσετε τα χαρακτηριστικά σας με τον καλύτερο τρόπο. Εξίσου θα σας ταιριάξουν και αξεσουάρ σε ανοιχτή ή σκούρα απόχρωση. Όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου και προτιμήσεων. Επιλέξτε έντονα χρώματα ή απαλούς και ζεστούς τόνους και για ένα πλαίσιο εμπιστευτείτε επιλογές σε χρυσό ή ασημί χρώμα.

στρογγυλή δομή προσώπου - για χρήστες με στρογγυλή σιλουέτα - το πιο περιζήτητο αποτέλεσμα είναι αυτό της επιμήκυνσης, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της σωστής επιλογής χρωμάτων και λεπτομερειών του σκελετού των γυαλιών. Επιλέξτε φαρδύτερα πλαίσια ή πρόσθετα στοιχεία στα χερούλια, καθώς και ένα λεπτό περίγραμμα που τονίζει τα χρώματα. Οι ουδέτεροι τόνοι, όπως το μαύρο, το καφέ και το γκρι, ταιριάζουν τέλεια.

τετράγωνη δομή προσώπου - αν θέλετε να απαλύνετε τα περιγράμματα - επιλέξτε φρέσκες και απαλές αποχρώσεις, μεταξύ των οποίων δημοφιλείς είναι οι παστέλ τόνοι του κίτρινου, του μπλε, του ροζ και του πράσινου. Επιλέξτε ανάλογα με το αν είστε άνδρας ή γυναίκα.

Δομή προσώπου σε σχήμα καρδιάς – με αυτή τη σιλουέτα, ποντάρετε πάντα σε σκούρα και κορεσμένα χρώματα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο. Τα τζάμια μπορεί επίσης να είναι φιμέ.

επιμήκης δομή προσώπου - για να επιτύχετε μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση, επιλέξτε γυαλιά ασφαλείας ή γυαλιά συνταγής με στολίδια και διακοσμητικά στο επάνω μέρος, αφαιρώντας την προσοχή από το μήκος.

Μετά από όλες τις συμβουλές που έχουμε δώσει, παρακάτω θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να μάθετε μόνοι σας τι σχήμα έχετε.

Δεν ξέρετε πώς να καθορίσετε το σχήμα του προσώπου σας;

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λήψη μιας τελικής απόφασης για την επιλογή των γυαλιών.

Οι συγκεκριμένες μετρήσεις είναι απαραίτητες γιατί με αυτές μπορείτε να επιλέξετε το σωστό ζευγάρι για τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά σας χωρίς καν να χρειαστεί να το δοκιμάσετε.

Για αυτό θα χρειαστείτε ένα εργαλείο μέτρησης σε εκατοστά ή χιλιοστά και αξεσουάρ για τη λήψη σημειώσεων. Με αυτόν τον τρόπο, θα βρίσκετε εύκολα τον δρόμο σας όταν επιλέγετε από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπου στις περιγραφές των προϊόντων επισυνάπτονται μεγέθη σε κάθε είδος, είτε είναι ανδρικό, γυναικείο ή παιδικό.

Θα πρέπει να μετρήσετε το μέτωπο, τα ζυγωματικά, το σαγόνι και το μήκος για να προσδιορίσετε το σωστό σχήμα. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες - εμπιστευτείτε τον Οδηγό μας για τον προσδιορισμό του τύπου προσώπου.

Εκτός από τις παραπάνω οδηγίες που σας δίνουν οι ειδικοί μας, καλό είναι να ακολουθείτε τις δικές σας προτιμήσεις. Επιλέξτε ανάλογα με το στυλ που μιμηθείτε για να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik