Οδηγός για τον προσδιορισμό του σχήματος του προσώπου

Οδηγός για τον προσδιορισμό του σχήματος του προσώπου

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα γυαλιά που θα επιλέξετε, είτε είναι συνταγογραφούμενα είτε γυαλιά ηλίου, ταιριάζουν απόλυτα με την εμφάνισή σας και σας ταιριάζουν, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας. Θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή της τελικής σας απόφασης. Πώς όμως θα ξέρεις ποιο είναι σίγουρα το σχήμα του προσώπου σου; Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, εμείς στο skyoptic.gr θα σας βοηθήσουμε με έναν εύκολο και βολικό τρόπο.

Γιατί είναι σημαντικό να καθορίσετε το σχήμα του προσώπου σας;

Τόσο ηλεκτρονικά όσο και σε φυσικά καταστήματα, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ειδών στην κατηγορία γυαλιά ηλίου. Μπορεί να φαίνονται όλα υπέροχα, να έχουν απίθανα σχέδια και να σας αρέσουν, αλλά θα σας ταιριάζουν;

Όπως και με τα ρούχα και τα παπούτσια, ένα προϊόν μπορεί να φαίνεται υπέροχο σε μια κρεμάστρα ή σε ένα μανεκέν, αλλά όταν το εφαρμόζετε στο σώμα σας, μερικές φορές η αντίληψη και η πραγματικότητα διαφέρουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γυαλιά.

Μεταξύ των πιο σωστών αποφάσεων που πρέπει να πάρετε όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου ή γυαλιά συνταγής είναι να καθορίσετε ποια είναι η δομή του προσώπου σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε την επιλογή σας και θα διευκολύνετε τον εαυτό σας στο να βρείτε το βέλτιστο ζευγάρι για εσάς. Έτσι, κάνοντας αγορές μέσω Διαδικτύου, θα κάνετε μια ακριβή εικασία, θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα λάθους ή αναντιστοιχίας και θα αγοράσετε ένα αντικείμενο που πραγματικά σας ταιριάζει.

Πώς ξέρετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας;

Αφού καταλάβατε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζετε ποια είναι η δομή του προσώπου σας όταν επιλέγετε γυαλιά, ήρθε η ώρα να δώσετε περισσότερη προσοχή στις μεθόδους προσδιορισμού τους. Ο προσδιορισμός μπορεί να γίνει μέσω πολλών βασικών βημάτων:

Κάντε μια σωστή μέτρηση

Για αυτό θα χρειαστείτε ένα εργαλείο μέτρησης. Βασικά, η μέτρηση μπορεί να γίνει σε χιλιοστά ή εκατοστά και η πρώτη επιλογή θα ήταν πιο βολική για εσάς, επειδή τα μεγέθη των γυαλιών σε ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το δικό μας, παρουσιάζονται σε αυτήν τη μονάδα μέτρησης. Ξεκινήστε να καταγράφετε τις μετρήσεις σας διαδοχικά μέτωπο, ζυγωματικά, γνάθο και ολόκληρο το μήκος του προσώπου. Για ακριβή προσδιορισμό, είναι σημαντικό να εκτελείτε τη μέτρηση με ακριβή τρόπο. Το μέτωπο μετριέται από τη μια άκρη της τρίχας στην άλλη.

Ακολουθούν τα ζυγωματικά, τα οποία βρίσκονται κάτω από τα κάτω βλέφαρα. Ως οδηγός, χρησιμοποιήστε ένα σημείο εκκίνησης στο ένα άκρο του ματιού και ολοκληρώστε τη μέτρηση με το άκρο του άλλου. Κάντε τη μέτρησή σας πάνω από τα ζυγωματικά, κρατώντας μια ευθεία γραμμή.

Για να μετρήσετε τη γραμμή του σαγονιού σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε ακριβώς κάτω από το αυτί σας και να κατεβείτε μέχρι τη μέση του πηγουνιού σας. Μετριέται παράλληλα και στις δύο πλευρές του προσώπου.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, περάστε τον χάρακα ή τη μεζούρα που χρησιμοποιείτε στη μέση του προσώπου και θα πρέπει να πηγαίνει μέχρι τη μύτη. Καταγράψτε την απόσταση από τη γραμμή των μαλλιών μέχρι το τέλος του πηγουνιού.

Από τα μέτρα που έχετε λάβει, ανακαλύψτε εξ ορισμού την ακριβή δομή σας. Υπάρχουν πολλές βασικές δομές του προσώπου που είναι καθοριστικές κατά την επιλογή γυαλιών:

Στρογγυλά - τα ζυγωματικά δεν είναι έντονα καθορισμένα και το μήκος τους είναι το ίδιο με το πρόσωπο, μετρημένο από την άκρη του πηγουνιού μέχρι τη γραμμή των μαλλιών. Σε αυτή την παραλλαγή, το σαγόνι και το μέτωπο έχουν σχεδόν ίδιες διαστάσεις. Τα περιγράμματα δεν εκφράζονται έντονα, αλλά πιο στρογγυλεμένα και απαλά. Το πηγούνι χαρακτηρίζεται επίσης ως πιο στρογγυλεμένο.

Ορθογώνιο - σε αυτή την παραλλαγή, το σαγόνι είναι αιχμηρό και έντονα καθορισμένο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν υπάρχει διακριτό πηγούνι ή είναι ελάχιστα αντιληπτό.

Οβάλ – εδώ φαίνονται διαφορετικά μεγέθη. Η επιμήκυνση, τα πιο αιχμηρά χαρακτηριστικά της γνάθου είναι χαρακτηριστικά και τα περιγράμματα δεν είναι πολύ αιχμηρά. Τα ζυγωματικά δεν είναι πολύ φαρδιά. Το μέτρο τηρείται σε όλες τις αναλογίες.

Διαμάντι - έχει συγκεκριμένες αναλογίες. Τα ζυγωματικά είναι τα πιο φαρδιά και το πηγούνι μυτερό. Παρατηρείται μεγαλύτερο μήκος. Λέγεται έτσι γιατί συνδέοντας νοερά όλα τα μέτρα με γραμμές, προκύπτει ένα διαμάντι.

Σε σχήμα καρδιάς - εδώ τα ζυγωματικά είναι ψηλότερα, σχεδόν αμέσως πίσω από τα κάτω βλέφαρα. Το πηγούνι είναι και στενό και κοφτερό. Το μέτωπο εδώ είναι πιο φαρδύ.

Τριγωνικό - εδώ τα ζυγωματικά και το σαγόνι αποκλίνουν σε μετρήσεις, με το δεύτερο μέρος του προσώπου να είναι πιο φαρδύ.

Ποια γυαλιά ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου;

Για να επιλέξετε το βέλτιστο ζευγάρι συνταγών ή γυαλιών ηλίου που μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα σας ταιριάζουν χωρίς καν να χρειαστεί να τα δοκιμάσετε, πρέπει να έχετε μια σαφή εικόνα του σχήματος που αναζητάτε. Αφού γνωρίσετε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, θα πρέπει να βρείτε ένα ζευγάρι γυαλιά που θα εξισορροπήσουν τη σιλουέτα, θα δημιουργήσουν μια οπτική ψευδαίσθηση όπου χρειάζεται και θα σας παρουσιάσουν τα καλύτερα. Σε αντίθεση με τη σκέψη ότι έχοντας έναν συγκεκριμένο τύπο δομής προσώπου, θα πρέπει να αναζητήσετε γυαλιά του ίδιου τύπου, εμείς στο skyoptic.bg σας λέμε ότι το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό στο αξίωμα "Τα αντίθετα έλκονται". Συνεπώς Στην περίσταση, καθορίζουμε ποια αξεσουάρ θα σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας:

οβάλ - η πιο κατάλληλη επιλογή για εσάς είναι το Cat's eye, Butterfly, μάσκα. Το πλάτος του αντικειμένου που θα επιλέξετε πρέπει να αντιστοιχεί στο πιο εμφανές μπροστινό μέρος. Ποντάρετε σε μετρίως στενά μοντέλα.

στρογγυλό - πιθανότατα θέλετε να δημιουργήσετε μια οπτική ψευδαίσθηση επιμήκυνσης. Μπορείτε να το πετύχετε με ένα ορθογώνιο ή τετράγωνο πλαίσιο. Έτσι, τα στρογγυλεμένα σχήματα θα ισορροπήσουν τέλεια με τις ευθείες γωνίες των πλαισίων.

τετράγωνο - αυτό δεν έχει το μήκος που μπορεί να επιτευχθεί με πιο στενά μοντέλα. Τα οβάλ αξεσουάρ είναι μια εξαιρετική επιλογή για το σχηματισμό επιμήκυνσης και την απαλότητα των γωνιών.

σχήμα καρδιάς – προτιμήστε ένα επίπεδο ή στρογγυλεμένο πλαίσιο. Για να εκφράσετε την τρυφερότητα των χαρακτηριστικών σας, μπορείτε να επιλέξετε πιο λεπτά μοντέλα. Μια δημοφιλής επιλογή είναι εκείνα τα μοντέλα των οποίων τα πλαίσια έχουν πάχυνση, αλλά μόνο στο κάτω μέρος τους.

σχήμα διαμαντιού - αναμφίβολα, ένα οβάλ σχήμα του αξεσουάρ ή ένα μάτι της γάτας θα σας ταιριάζει απόλυτα. Εάν θέλετε να επιτύχετε μια εξαιρετική ισορροπία, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε εξαιρετικά έντονα πλαίσια κόρνας.

τριγωνικό σχήμα - το επιθυμητό αποτέλεσμα εδώ είναι η απόσυρση της γνάθου, σε βάρος του μετώπου, το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί οπτικά. Οι αεροπόροι και τα ορθογώνια αξεσουάρ θα πετύχουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.

Γνωρίζοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, είστε πλέον έτοιμοι να βρείτε το ζευγάρι των ονείρων σας γυαλιά που θα αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας και θα καλύψουν τις ανασφάλειές σας. Εκφράστε το στυλ σας με τον καλύτερο τρόπο.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik