Πώς να αναγνωρίσετε πραγματικά καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου;

Πώς να αναγνωρίσετε πραγματικά καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου;

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ που έχει μεγάλη σημασία για τη συνολική εμφάνιση και στυλ. Ωστόσο, όταν τα επιλέγουμε, δεν πρέπει να καθοδηγούμαστε μόνο από την εμφάνισή τους. Για να διασφαλίσετε ότι αγοράζετε ένα ποιοτικό προϊόν, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μερικά ακόμη σημαντικά κριτήρια.

Αξιολόγηση του υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των γυαλιών και των σκελετών

Σκελετός

Οι κορυφαίες μάρκες του χώρου προσφέρουν μια ποικιλία μοντέλων, ο σκελετός  μπορεί να είναι πλαστικός ή μεταλλικός. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα ποιοτικά προϊόντα περνούν από μια σειρά δοκιμών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα πρωτότυπα προϊόντα διακρίνονται για αξιοζήλευτη αντοχή και ανθεκτικότητα. Και ενώ πολλά αντίγραφα μοιάζουν αρκετά με τα ηλιακά μοντέλα που μιμούνται, η διάρκεια ζωής τους είναι σημαντικά μικρότερη και τα υλικά είναι πιο επιρρεπή σε ρωγμές, σπάσιμο και άλλες παραμορφώσεις.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ποιοτικών σκελετών γυαλιών ηλίου είναι ότι είναι υποαλλεργικά και δεν προκαλούν ενόχληση και ερεθισμούς στο δέρμα. Ωστόσο, οι φτηνές απομιμήσεις συχνά χρησιμοποιούν υλικά όπως το νικέλιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και εξανθήματα.

Φακοί

Στην αγορά θα βρείτε οπτικά προϊόντα με διαφορετικούς τύπους φακών. Μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα από γυαλί, άλλα - από λεπτό διαφανές πλαστικό. Οι γυάλινοι φακοί είναι πιο ακριβοί και λιγότερο ανθεκτικοί στην κρούση. Ωστόσο, είναι άριστης ποιότητας, έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το μάτι.

Διαφορετικοί τύποι πλαστικών φακών κατασκευάζονται από διαφορετικές ενώσεις (πολυανθρακικό, CR39). Έχουν καλά χαρακτηριστικά και το σκληρό στρώμα τους είναι πιο ανθεκτικό σε γρατσουνιές και κρούσεις. Ωστόσο, οι οπτικές τους ιδιότητες δεν είναι απολύτως ισοδύναμες με αυτές του γυαλιού.

Οι φθηνότεροι φακοί είναι ακρυλικοί. Ωστόσο, έχουν τα πιο αδύναμα οπτικά χαρακτηριστικά και τη χαμηλότερη αντοχή (ελάττωμα ακόμα και με παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες).

Κατανόηση της προστασίας UV

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένας απαραίτητος βοηθός όταν πρέπει να βλέπουμε καλύτερα σε μια πολύ φωτεινή μέρα. Βοηθούν στην ποιοτική ορατότητα μειώνοντας το δυνατό φως. Ωστόσο, εάν τα γυαλιά δεν προσφέρουν προστασία εκτός από το ότι θολώνουν, μπορεί να βλάψουν την όραση. Ο αμφιβληστροειδής έχει την ιδιότητα να συστέλλεται σε πιο έντονο φως και να διαστέλλεται σε πιο σκοτεινό περιβάλλον. Αντίστοιχα, η μείωση του φωτός προκαλεί τη φυσική του διαστολή.

Ωστόσο, εάν τα γυαλιά δεν έχουν προστασία UV, οι υπεριώδεις ακτίνες εισέρχονται πιο εύκολα απευθείας στο μάτι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα προστατευτικό στρώμα UV είναι απαραίτητο για την υγεία των ματιών.

Τα ποιοτικά οπτικά προϊόντα παρέχουν 100% προστασία της όρασης από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία. Με αυτά, η ορατότητα είναι πεντακάθαρη και η προστατευτική λειτουργία είναι στο κορυφαίο επίπεδο. Έτσι, ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, δεν παρατηρείται βραχυπρόθεσμη ενόχληση όπως κόπωση των ματιών, ξηρότητα, ερεθισμός, δακρύρροια.

Τα γυαλιά υψηλής ποιότητας είναι επίσης σημαντικά μακροπρόθεσμη υγεία  . Η χρήση τους προστατεύει τα οπτικά όργανα από μόνιμη βλάβη και βοηθά στη διατήρηση της καλύτερης όρασης.

Μελέτη για την ποιότητα και την τεχνολογία των γυαλιών

Πρότυπα

Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ακριβώς πώς κατασκευάστηκε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Ωστόσο, υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί και πρότυπα ποιότητας που πρέπει να πληροί. Προσέξτε εάν το σήμα EC είναι γραμμένο στα επιλεγμένα γυαλιά ηλίου. Αυτή είναι μια σήμανση που σημαίνει ότι αυτό το προϊόν έχει άδεια προς πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μπορεί να κατασκευάζεται σε χώρα της ΕΕ ή να εισάγεται, αλλά το σήμα διασφαλίζει ότι πληροί τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις ποιότητας. Μαζί με αυτό το σύμβολο στα επώνυμα γυαλιά, έχετε επίσης πληροφορίες σχετικά με τον σειριακό αριθμό του μοντέλου που σημειώνεται.

Μια άλλη κατηγοριοποίηση χωρίζει τους φακούς σε διάφορες ομάδες ανάλογα με τον βαθμό μετάδοσης του ηλιακού φωτός. Το ευρωπαϊκό πρότυπο Pr-EN-1836:1997 ορίζει κατηγορίες από 0 έως 4, με το 0 να είναι γυαλιά ακατάλληλα για εξωτερική χρήση και τα ηλιακά να εμπίπτουν στις κατηγορίες 3 και 4, με το 4 να συνιστάται για δυνατό ήλιο και χιόνι.

Είναι δύσκολο να μάθετε για τη συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα μόνο από τον τύπο του προϊόντος, αλλά να θυμάστε ότι για να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για γυαλιά ηλίου γνήσιας ποιότητας, πρέπει να εμπιστευτείτε την αρχή του πωλητή. Καταξιωμένοι οπτικοί συνεργάζονται απευθείας με τους εισαγωγείς των κορυφαίων εμπορικών σημάτων και προσφέρουν τα επώνυμα προϊόντα με αυθεντική συσκευασία, ετικέτα, περιγραφή, εγγύηση και πλήρες πακέτο αξεσουάρ.

Πόλωση

Μαζί με την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, καλό είναι να έχετε κατά νου ένα άλλο χαρακτηριστικό των ποιοτικών γυαλιών, δηλαδή - την πόλωση. Οι πολωμένοι φακοί έχουν  ένα πρόσθετο επιπλέον φίλτρο που βοηθά στην καθαρή όραση εμποδίζοντας την αντανάκλαση του ήλιου.

Λαμβάνονται όταν οι ακτίνες αντανακλώνται σε διάφορες επιφάνειες:
άσφαλτος, χιόνι, νερό, γυαλί, αυτοκίνητα, άμμος, κτίρια κ.λπ. Το φίλτρο αφαιρεί την ενόχληση και τη λάμψη που δημιουργούνται από τις ακτίνες που έρχονται οριζόντια και διαγώνια και βοηθά στην καθαρή όραση που δημιουργεί το φυσικό κατακόρυφο ηλιακό φως. Τα πολωμένα γυαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή για παραλία, βουνό, οδήγηση κ.λπ.

Εξέταση χρώματος και απόχρωσης φακού

Υπάρχει μια ποικιλία γυαλιών ηλίου στην αγορά, με φακούς που κυμαίνονται από καθαρό ροζ έως πράσινο, γκρι, καφέ και μαύρο έως καθρέφτη. Τα ποιοτικά μοντέλα δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πολύ σκοτεινά για να αποτελούν καλή ασπίδα έναντι του δυνατού φωτός και των ακτίνων UV. Οι ελαφρύ διαφανείς φακοί μπορούν να παρέχουν εξίσου μεγάλη προστασία με τους αντικατοπτρισμένους, εάν εμπίπτουν στην προηγμένη σειρά προϊόντων. Εάν στοιχηματίζετε σε επώνυμα ποιοτικά μοντέλα, οι προστατευτικές τους ιδιότητες είναι υψηλές, ανεξάρτητα από το χρώμα του γυαλιού.

 

Δοκιμή γυαλιών ηλίου για άνεση και εφαρμογή

Όλα τα γυαλιά ηλίου έχουν συγκεκριμένο μέγεθος. Εάν αγοράζετε τα γυαλιά ηλίου από έναν φυσικό οπτικό, εστιάστε στο πόσο άνετο είναι το σκελετός όταν τον δοκιμάζετε (δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό ή πολύ φαρδύ). Σημειώστε ότι σε ορισμένα μοντέλα είναι ρυθμιζόμενο. Προσέξτε επίσης τα χερούλια - θα πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς στην καμπύλη του αυτιού σας χωρίς να είναι σφιχτά.

Εάν επιλέξετε το προϊόν από ηλεκτρονικά οπτικά και όχι από φυσικό ιστότοπο, να θυμάστε ότι σε αδειοδοτημένα ηλεκτρονικά καταστήματα, κάθε ποιοτικό μοντέλο από μια έγκυρη μάρκα έχει λεπτομερείς παραμέτρους που περιγράφονται σε κάθε λεπτομέρεια του πλαισίου. Το πλάτος των φακών, η γέφυρα μεταξύ τους και το μήκος των λαβών υποδεικνύονται σε χιλιοστά.

Έχετε υπόψη την τιμή

Αυτός ο παράγοντας δεν είναι καθόλου σημαντικός, καθώς τα γυαλιά γνήσιας ποιότητας απαιτούν σημαντική επένδυση. Ωστόσο, είναι απολύτως δικαιολογημένο δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν στα μάτια σας και του γεγονότος ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασης και της άνεσης. Ένα αναντικατάστατο συν των ποιοτικών μοντέλων είναι η ανθεκτικότητά τους και η καλή κατασκευή, γεγονός που καθιστά την αγορά μακροπρόθεσμη και πολύτιμη.

Μην παραλείψετε να επωφεληθείτε από τις διάφορες ελκυστικές προσφορές και εκπτώσεις που προσφέρονται στο Skyoptic.gr!

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik