Πώς θα καταλάβετε αν τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα;

Πώς θα καταλάβετε αν τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα;

Μία από τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες που έχουν αλλάξει τον κόσμο των αξεσουάρ ασφαλείας είναι η δημιουργία πολωμένων φακών. Αν και πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν σημασία σε αυτόν τον παράγοντα και πιστεύουν ότι είναι ασήμαντος, είναι στην πραγματικότητα πολύ σημαντικός.

Από το ηλεκτρονικό κατάστημα Sky Optic, σας δίνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία πόλωσης, τους τρόπους ελέγχου και τα πλεονεκτήματα που δίνουν οι πολωμένοι φακοί στα γυαλιά.

Τι είναι η πόλωση και γιατί είναι σημαντική όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου;

Ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια κατά την επιλογή γυαλιών ηλίου είναι η τεχνολογία των φακών, γιατί καθορίζει όχι μόνο τον τρόπο που θα δείτε τις εικόνες, αλλά και πώς αισθάνεστε όταν χρησιμοποιείτε τα αξεσουάρ.

Οι ακτίνες του Ήλιου είναι δύο τύπων - οριζόντιες και κάθετες. Διασκορπίζονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη λάμψη και να παραμορφώσει τη διαύγεια της εικόνας που λαμβάνετε. Υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες όπου η έλλειψη πολωμένων φακών είναι πολύ αισθητή. Η οδήγηση, η αλλαγή περιβάλλοντος με διαφορετική ένταση φωτός ορίζονται ως τέτοια.

Τα πολωτικά μοντέλα, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο, έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείφουν την αντανάκλαση. Περιέχουν ειδικά φίλτρα που εμποδίζουν το οριζόντια πολωμένο φως, επιτρέποντας μόνο στο κατακόρυφο φως να φτάσει στα μάτια σας. Αυτό βελτιώνει τη διαύγεια της όρασής μας, η οποία είναι κρίσιμη για την οπτική σας αντίληψη και την ασφάλειά σας.

Αυτός ο τύπος εργασίας δεν είναι μόνο υπεύθυνος για την εξάλειψη της δυσάρεστης λάμψης, αλλά βελτιώνει επίσης σημαντικά την αντίθεση, μειώνει τη φωτεινότητα της εικόνας και διατηρεί τα χρώματα, είτε βρίσκεστε στη σκιά είτε όχι.

Διαφορά μεταξύ πολωμένων και μη πολωμένων γυαλιών ηλίου

Σε αντίθεση με τα γυαλιά ηλίου με πολωμένους φακούς, τα μη πολωμένα δεν έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν την ένταση του φωτός, να μειώνουν τη φωτεινότητά του για να προστατεύουν τα μάτια και να εξαλείφουν τη λάμψη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν ανακλώμενες ακτίνες και να υποβαθμίσουν την καθαρότητα της θέας που έχετε μέσα από τα αξεσουάρ, ειδικά κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως η οδήγηση, το σκι ή το κολύμπι.

Ωστόσο, τα μη πολωμένα μοντέλα θα σας προσφέρουν την προστασία που χρειάζεστε από τις ακτίνες UVA, UVB και τις ελεύθερες ρίζες.

Έλεγχος πόλωσης στο σπίτι

Αν αναρωτιέστε αν τα γυαλιά ηλίου που αγοράσατε είναι κατασκευασμένα με πολωμένη τεχνολογία, μπορείτε να κάνετε έναν εύκολο έλεγχο στο σπίτι. Από τη Sky Optic σας δίνουμε τις ακόλουθες συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύεστε όσο το δυνατόν περισσότερο:

Χρησιμοποιήστε μια οθόνη LCD

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους επαλήθευσης είναι μέσω μιας τηλεόρασης LCD. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη που διαθέτει τέτοια τεχνολογία. Οι ενέργειες που πρέπει να εκτελέσετε είναι απλές και εύκολες να επαναληφθούν.

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση LCD ή την οθόνη και φορέστε τα γυαλιά ηλίου. Γυρίστε το κεφάλι σας από τη μία πλευρά στην άλλη και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πάνω και προς τα κάτω ενώ κοιτάτε μέσα από τα παράθυρα. Εάν το μοντέλο που διαθέτετε διαθέτει τέτοια τεχνολογία, θα παρατηρήσετε αλλαγή στη φωτεινότητα ή την πλήρη εξαφάνιση της εικόνας από την οθόνη LCD.

Συγκρίνετε με άλλα γυαλιά ηλίου

Εάν δεν έχετε οθόνη LCD ή τηλεόραση, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλο τρόπο. Σε περίπτωση που έχετε ένα ζευγάρι πολωμένα γυαλιά ηλίου, μπορείτε να δοκιμάσετε τα παρακάτω. Γείρετε το κεφάλι σας ή κοιτάξτε μια πηγή φωτός. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδέα για έλεγχο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν δείτε μείωση της φωτεινότητας ή αλλαγή στη φωτεινότητα, μπορεί να σημαίνει ότι η κατοχή σας έχει επίσης πολωμένους φακούς.

Βρείτε ένα μοτίβο πλέγματος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο εφημερίδας. Φορέστε το ζευγάρι της επιλογής σας που θέλετε να ελέγξετε για πόλωση και περιστρέψτε την εικόνα. Εάν η εμφάνιση του πλέγματος αλλάξει και παρατηρήσετε την παρουσία σκούρων γραμμών, αυτό επιβεβαιώνει την παρουσία της τεχνολογίας.

Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας αυτές τις μεθόδους ελέγχου ή δεν είστε σίγουροι για τα αποτελέσματά τους, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία οπτικό, όπως όλοι στην ομάδα μας.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά ηλίου σας είναι πολωμένα;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε την πόλωση. Το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε την ετικέτα και τα σημάδια. Στις περιγραφές από τον κατασκευαστή, θα βρείτε την περιγραφή του προϊόντος, τα χαρακτηριστικά του. Ο τύπος των φακών πρέπει να περιγράφεται με σαφήνεια εκεί - είτε είναι πολωμένοι είτε όχι.

Μια άλλη επιλογή για να προσδιορίσετε την παρουσία πολωμένων φακών για τα γυαλιά ηλίου σας είναι να εμπιστευτείτε τη γνώμη των ειδικών. Διαθέτουν εξειδικευμένο εξοπλισμό που μπορεί να αποδείξει τις σωστές πληροφορίες. Μετά τη δοκιμή, μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν την παρουσία αυτού του τύπου φακού.

Τι να κάνετε αν τα γυαλιά ηλίου δεν έχουν πόλωση;

Εάν διαπιστώσετε ότι το προστατευτικό σας εξάρτημα δεν έχει πόλωση ή έχετε επαληθεύσει την ποιότητα αυτών των προστατευτικών εξαρτημάτων σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να προβείτε στις ακόλουθες ενέργειες:

Αλλάξτε φακούς

Εάν το ζευγάρι που έχετε είναι εναλλάξιμα, μπορείτε να αγοράσετε πολωμένους φακούς και να τους αντικαταστήσετε με τους παλιούς σας μη πολωτικούς φακούς. Ωστόσο, αυτό απαιτεί επαγγελματική βοήθεια από επαγγελματίες του χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι η αντικατάσταση των γυαλιών θα πραγματοποιηθεί σωστά και με ασφάλεια, γεγονός που θα παρέχει στα μάτια σας μέγιστη προστασία και άνεση κατά τη χρήση.

Αγορά νέων εξαρτημάτων ασφαλείας

Εάν η τρέχουσα αγορά σας δεν έχει τη δυνατότητα αντικατάστασης των φακών και θέλετε να επωφεληθείτε από τα παραπάνω οφέλη, η μόνη εναλλακτική που μπορείτε να επωφεληθείτε είναι να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι.

Θυμηθείτε, η προστασία έρχεται πρώτη. Εάν πρέπει συχνά να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε συνθήκες χιονιού, υγρασίας ή να οδηγείτε κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας όταν ο Ήλιος λάμπει έντονα, μπορείτε να εξετάσετε αυτήν την επιλογή. Εκτός από το ότι δεν θα βιώσετε τη δυσάρεστη αίσθηση της λάμψης, θα εξασφαλίσετε άνεση γιατί τα μάτια σας δεν θα κουραστούν.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik