Πώς να ξεχωρίσετε τα γνήσια γυαλιά ηλίου Ray-Ban από τα αντίγραφα;

Πώς να ξεχωρίσετε τα γνήσια γυαλιά ηλίου Ray-Ban από τα αντίγραφα;

Τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένα ελκυστικό αξεσουάρ, αλλά και μια σημαντική πρόληψη για την υγεία των ματιών μας. Εάν έχετε επιλέξει να εμπιστεύεστε την επωνυμία Ray-Ban για αυτήν την υπεύθυνη εργασία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε πρωτότυπα μοντέλα από αντίγραφα. Εδώ θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή αγορά.

Πλήρες σετ αξεσουάρ

Κουτί. Η Ray-Ban είναι μια διάσημη μάρκα που προσφέρει κάθε προϊόν της με ένα πλήρες σετ αξεσουάρ. Κάθε ζευγάρι γυαλιά είναι συσκευασμένο σε ένα πρωτότυπο επώνυμο πολυτελές κουτί. Είναι πιθανό τα αντίγραφα να έχουν επίσης μια εντυπωσιακή συσκευασία και ένα όμορφο κουτί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο του προϊόντος προσδιορίζεται στα αρχικά.

Υπόθεση. Στο κουτί θα βρείτε μια κομψή θήκη που όχι μόνο αποδεικνύει την τάξη, αλλά είναι και εξαιρετικά λειτουργική. Με αυτό, παρατείνετε πραγματικά τη διάρκεια ζωής του πολύτιμου αξεσουάρ. Μπορεί να μεταφερθεί σε τσάντα, είναι επίσης βολικό για ταξίδια. Θα προστατεύσει το Ray-Ban σας από το να γρατσουνιστεί, να λερωθεί και να το προστατεύσει από πτώσεις. Το λογότυπο της μάρκας είναι καθαρά τυπωμένο στη θήκη. Μέρος του θα πρέπει να είναι η επιγραφή 100% UV Protection – Ray Ban – Sunglasses By Luxottica;

Ένα πανί. Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε το γυαλί με αυτό.

Οδηγία. Στο φυλλάδιο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το προϊόν.

Σημειώστε ότι κάθε προϊόν φέρει το λογότυπο Ray-Ban. Στα πρωτότυπα προϊόντα, αναγράφεται σε καθένα από τα αξεσουάρ: στο κουτί, στη θήκη, στο χαρτομάντιλο. Με τα αντίγραφα, ακόμα κι αν υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία στο κιτ, είναι απίθανο ο κατασκευαστής να επενδύσει τόσο πολύ χρόνο και χρήμα για να τα επώνυμα.

Ελέγξτε τον σκελετό

Τα μοντέλα Ray-Ban είναι αρκετά διαφορετικά. Σε μια προσπάθεια να προσφέρει κάτι κατάλληλο για τα γούστα όλων των χρηστών, η εταιρεία διατηρεί έναν πλούσιο κατάλογο γυναικείων και ανδρικών γυαλιών: από αθλητικά και καθημερινά μέχρι κομψά και πολυτελή. Πώς καταλαβαίνετε όμως αν αυτό που σας αρέσει είναι γνήσιο ή αντίγραφο;

Εξετάστε τον σκελετό από όλες τις πλευρές. Στην εσωτερική αριστερή πλευρά θα πρέπει να υπάρχει ένας κωδικός που πιστοποιεί την ταυτότητα του μοντέλου. Ο κωδικός ξεκινά με RB, ακολουθούμενο από αριθμούς και άλλα γράμματα. Αυτός είναι ο σειριακός αριθμός που προσδιορίζει το συγκεκριμένο μοντέλο και χρώμα. Εάν εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στον ιστότοπο Ray-Ban, μπορείτε να επαληθεύσετε ότι αυτό είναι το ακριβές μοντέλο εάν τα γυαλιά είναι γνήσια.

Μια άλλη επιγραφή που θα βρείτε στους σκελετούς είναι Made in Italy. Σημειώστε, ωστόσο, ότι όπως συμβαίνει με πολλές από τις κορυφαίες μάρκες στον κόσμο, μεγάλο μέρος της παραγωγής της μάρκας κατασκευάζεται στην Κίνα. Αν λοιπόν η επιγραφή στα γυαλιά είναι Made in China, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι συναντήσατε αντίγραφο. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο έχει όλα τα άλλα διακριτικά σημάδια που είναι χαρακτηριστικά των προϊόντων της μάρκας με άδεια χρήσης που κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε σήμα CE. Αυτό σημαίνει ότι τα γυαλιά προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά και ότι συμμορφώνονται με τα ενιαία ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και απαιτήσεις ασφαλείας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην επικράτειά της να πιστοποιούν με αυτό το σήμα ότι πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για προϊόντα που κατασκευάζονται εδώ, αλλά και για προϊόντα που εισάγονται νόμιμα. Τα αντίγραφα δημοφιλών εμπορικών σημάτων δεν μπορούν να λάβουν τέτοιο σήμα.

Τα επιθέματα μύτης

Τα αυθεντικά γυαλιά έχουν ένα μικροσκοπικό λογότυπο ακόμα και στη γέφυρα της μύτης. Θα το βρείτε γραμμένο στο διαχωριστικό, ακριβώς στη μέση των μαξιλαριών. Τα αντίγραφα δεν διακρίνονται από τόση προσοχή στη λεπτομέρεια.

Φακοί

Στους φακούς επίσης θα βρείτε το Logo της εταιρείας. Στα ηλιακά μοντέλα, το λογότυπο βρίσκεται στον δεξιό φακό και σε αυτά με διοπτρικούς φακούς, στα αριστερά. Εάν ενδιαφέρεστε να αποκρυπτογραφήσετε τον προαναφερθέντα κωδικό μοντέλου που θα δείτε στα καρέ, σημειώστε ότι οι τελευταίοι χαρακτήρες του είναι ο κωδικός για τον τύπο του φακού (για παράδειγμα, 3N).

Γιατί είναι σημαντικό να είναι γνήσια;

Κάθε μία από τις συλλογές Ray-Ban διαθέτει υπέροχες προσφορές με όμορφα μοντέρνα σχέδια. Ωστόσο, η εμφάνιση δεν είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των γυαλιών της μάρκας. Το σχέδιο μπορεί να αντιγραφεί. Αρκετά αντίγραφα είναι σχεδόν αγνώριστα από τα πρωτότυπα που αντιγράφουν. Η βασική διαφορά όμως είναι στα γυαλιά.

Τα γνήσια γυαλιά προσφέρουν ποιοτική προστασία από τις ακτίνες UV, ενώ τα αντίγραφα είναι απλά βαμμένα χωρίς να προστατεύουν πραγματικά τα μάτια. Στην πραγματικότητα, το να τα φοράς είναι ακόμα πιο επιβλαβές από το να εκτίθεσαι στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς γυαλιά. Οι σκούροι φακοί προκαλούν διαστολή του φυσικού αντανακλαστικού της κόρης όταν το φως είναι αμυδρό. Ωστόσο, η διαστολή τους βοηθά τις ακτίνες UV να εισχωρούν στο μάτι ακόμα πιο εύκολα. Η χρήση αντιγράφων με σκούρους φακούς μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένιση της όρασης και βραχυπρόθεσμα σε φλεγμονή του κερατοειδούς, αίσθημα ξηρότητας, ερυθρότητα των ματιών και δακρύρροια.

Είναι το σήμα CE που αναφέραμε προηγουμένως που υποδεικνύει ότι τα γνήσια γυαλιά παρέχουν προστασία UV που αναφέραμε προηγουμένως, δείχνει ότι τα γνήσια γυαλιά παρέχουν προστασία UV για τα μάτια από το φως με μήκος κύματος έως και 380 νανόμετρα. Εάν προστεθεί αυτοκόλλητο UV 400 στις οδηγίες, σημαίνει ότι οι ακτίνες μήκους 400 νανόμετρων μπλοκάρονται και από τα γυαλιά.

Η ποιοτική προστασία των γνήσιων γυαλιών Ray-Ban σάς επιτρέπει όχι μόνο να παρατηρείτε τον κόσμο γύρω σας, ανεξάρτητα από το δυνατό ηλιακό φως, αλλά επίσης δίνει στα μάτια σας την απαραίτητη ηρεμία και άνεση. Προστατεύονται στο μέγιστο και οι συνθήκες για τον ερεθισμό τους περιορίζονται στο ελάχιστο. Με τα αντίγραφα, τα οφέλη είναι μόνο για την κομψή εμφάνισή σας, αλλά όχι για την προστασία των ματιών.

Περισσότερα για την εταιρεία:

Η μάρκα Ray-Ban ιδρύθηκε πολύ πίσω το 1936 στις ΗΠΑ. Τότε ο στρατιωτικός συνταγματάρχης John Macready είχε μια ιδέα να δημιουργήσει κατάλληλα γυαλιά για πιλότους αεροπορικών εταιρειών που θα μείωναν αποτελεσματικά την ενόχληση και την απόσπαση της προσοχής που δημιουργούνται από τις φωτεινές μπλε και λευκές ακτίνες του ήλιου. Ο Macready ανέπτυξε το πρωτότυπο με την Bauch&Lomb, τότε μια εταιρεία οπτικών από το Οχάιο. Αυτό είναι το πρωτότυπο του εμβληματικού μοντέλου Ray-Ban, και αναμφίβολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γυαλιά ηλίου όλων των εποχών - το "Aviator". Το όνομα Ray-Ban λογικά προέρχεται από την ικανότητα του αξεσουάρ να μπλοκάρει (απαγορεύει - απαγορεύει) τις υπεριώδεις ακτίνες (ray - ray).

Το 1999, η εταιρεία αγοράστηκε για 640 εκατομμύρια δολάρια από τον ιταλικό κολοσσό Luxottica Group - σήμερα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή οπτικών προϊόντων στον κόσμο.

Τα αυθεντικά είδη της μάρκας παρέχουν αξιόπιστη 100% προστασία έναντι της επιβλαβούς ακτινοβολίας του φωτός UV. Δεν είναι τυχαίο ότι τα διάφορα μοντέλα της έχουν εκατοντάδες αντίγραφα.

Ωστόσο, τα πρωτότυπα είναι συνώνυμα της ποιότητας και του στυλ, και η διαφορά τιμής σε σύγκριση ακόμη και με τα καλύτερα αντίγραφα είναι μια επένδυση για την υγεία των ματιών σας.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik