Πώς να προσαρμόσετε μόνοι σας τους σκελετούς των γυαλιών σας;

Πώς να προσαρμόσετε μόνοι σας τους σκελετούς των γυαλιών σας;

Η ποικιλία των μοντέλων γυαλιών που είναι διαθέσιμα τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο επιτρέπει στους ανθρώπους που φορούν αυτό το αξεσουάρ να το αλλάζουν συχνά και να ενημερώνουν την εμφάνισή τους. Σπάνια, όμως, τα νέα γυαλιά εφαρμόζουν τόσο τέλεια που δεν χρειάζονται ρύθμιση κατά τη χρήση.

Η διόρθωση είναι σημαντική γιατί τα καλά τοποθετημένα γυαλιά αποτρέπουν την ταλαιπωρία και την ενόχληση, η οποία μερικές φορές συνοδεύεται από πόνο, όπως πίεση στα αυτιά, τη μύτη ή τους κροτάφους. Εμείς στο skyoptic.gr συμβουλεύουμε πάντα η διόρθωση των προβλημάτων όρασης να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες.

Η προσαρμογή των αξεσουάρ ματιών στο σπίτι απαιτεί ταλέντο, λίγη επιδεξιότητα και μερικές φορές ένα σετ κατάλληλων εργαλείων, όπως τσιμπιδάκια, βίδες, μικρά επίπεδα κατσαβίδια και κατσαβίδια, μεγεθυντικό φακό, πανί από μικροΐνες, μαξιλαράκια μύτης και άλλα. Αυτά μπορούν συχνά να βρεθούν σε ένα κιτ για εύκολη επισκευή.

Πώς να σφίξετε τα γυαλιά σας;

Πριν προχωρήσουμε στην πιο συνηθισμένη διόρθωση του πλαισίου - σύσφιξη, πρέπει να διευκρινίσουμε τον τύπο του. Διαφέρουν ως προς το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται:

πλαστικό - χαλαρώνουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά είναι ελαστικά και φθηνά στη συντήρηση. Είναι κατάλληλα για μεγαλύτερη διόπτρα των ποτηριών, γιατί κρύβουν το πάχος τους στο τελείωμα. Μπορεί να είναι άβολα στη μύτη. Σε αυτό το μέρος, τα πλαστικά γυαλιά δεν υπόκεινται σε ρύθμιση, επομένως η άνεσή τους κρίνεται από το πώς εφαρμόζουν στη μύτη.

μεταλλικά - είναι κατάλληλα για όλους και για όλες τις συνθήκες και καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κατά τη διάρκεια του αθλητισμού ή στο γραφείο. Αυτός ο τύπος μοντέλου έχει τη μεγαλύτερη επιλογή και είναι το best seller. Επιπλέον, είναι ελαφριά, με διαφορετικά σχήματα και χρώματα, με φαρδύτερα ή στενότερα μπράτσα, για μικρότερα αλλά και για μεγαλύτερα διοπτρικά γυαλιά. Το μειονέκτημά τους είναι ότι υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης των βιδών στους ώμους ή του στρογγυλεμένου χώρου στον οποίο εφαρμόζουν τα γυαλιά.

τιτάνιο (ή σε κράμα με τη μορφή flex τιτανίου) - ελαφρύ και ισχυρό, με υψηλή αντοχή στη διάβρωση, χωρίς να αντιδρά στον ιδρώτα από το κεφάλι. Το μέταλλο είναι υποαλλεργικό, αλλά παρόλο που είναι πολύ εύκαμπτο και εύπλαστο, τα γυαλιά με τέτοιο πλαίσιο σχεδόν δεν υπόκεινται σε διόρθωση.

χάλυβας - είναι κατασκευασμένα από ιατρικό χάλυβα υψηλής αντοχής και είναι αντιαλλεργικά. Είναι ελαφριά, δυνατά, λεπτότερα από το τιτάνιο, αλλά και φθηνότερα. Δεν επισκευάζονται εύκολα λόγω της αντοχής τους.

άλλα, πιο κοινά μέταλλα - κυρίως κράματα, ασήμι, αλουμίνιο κ.λπ. Συνήθως έχουν προστατευτικά καλύμματα ιδρώτα που μπορεί να τρίβονται ή ακόμα και να πέσουν με την πάροδο του χρόνου. Η επισκευή τους μπορεί να είναι δύσκολη, λόγω της οξείδωσης των πολύτιμων μετάλλων ή της αδυναμίας συγκόλλησης αλουμινίου.

κουφώματα με κορδόνι - σταθερό, μεταλλικό ή πλαστικό, δεν έχουν βίδα και αντίστοιχα δεν υπάρχει κίνδυνος πτώσης του τζαμιού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προοδευτικούς ή διεστιακούς φακούς και επιτρέπουν τη μερική αλλαγή του σχήματος των γυαλιών. Σπάνια χρειάζονται διόρθωση.

Μόλις το υλικό είναι καθαρό, η διόρθωση είναι εύκολη. Στην περίπτωση των μεταλλικών, αυτό γίνεται πιέζοντας ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές του πλαισίου προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το προς σύσφιξη μέρος δεν πρέπει να είναι χαλαρό και τα γυαλιά διοπτρίας θα πρέπει να καλύπτονται και να στερεώνονται με ένα πανί για να αποφευχθεί η γρατσουνιά και το σπάσιμο της επίστρωσης.

Για πλαστικά κουφώματα που επηρεάζονται από τη θερμότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί θερμότητα με μια μικρή λάμπα ή μπορούν να τοποθετηθούν για περίπου ένα λεπτό σε ένα μπολ με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό που δεν βγάζει ατμό στην αφή. Μετά την αφαίρεση, πιέζονται ελαφρά με τους αντίχειρες ένα ή δύο χιλιοστό, ανάλογα με το βαθμό της καμπύλης που αναζητείται πάνω από το αυτί και συγκρατείται.

Το βασικό σημείο στη σύσφιξη είναι να κρίνουμε τον βαθμό πίεσης των δακτύλων.

Πώς να χαλαρώσετε τους φακούς των γυαλιών;

Εάν το πλαίσιο είναι σφιχτό στη μύτη σας, η διαδικασία προσαρμογής αντιστρέφεται ως η ενέργεια της σύσφιξής τους.

Στις μεταλλικές εκδόσεις, οι αντίχειρες χρησιμοποιούνται για να διαλύονται απαλά και αργά πιέζοντας τα μαξιλαράκια, τα οποία είναι συχνά σιλικόνης, μέχρι να επιτευχθεί η μέγιστη άνετη εφαρμογή.

Με τα πλαστικά χρησιμοποιείται και πάλι ένα μπολ με ζεστό νερό, όπου τα ποτήρια κάθονται για 60 δευτερόλεπτα και μετά την αφαίρεσή τους, ασκείται πίεση προς τα έξω και προς τα πάνω στην άκρη του σκελετού μέχρι να χαλαρώσει το σχήμα όπως χρειάζεται.

Πώς να ρυθμίσετε τους βραχίονες των γυαλιών;

Όπως και η διαδικασία σύσφιξης, η προσαρμογή των ώμων είναι μια σχεδόν ίδια διαδικασία που επαναλαμβάνει ακριβώς τα βήματα.

Εάν οι βραχίονες είναι μεταλλικοί, ασκείται πίεση για να λυγίσουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση ή πιέζονται για να χωρέσουν στην κεφαλή εάν είναι φαρδύτεροι. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ο σκελετός θα πρέπει να είναι κλειδωμένος και τα διοπτρικά γυαλιά να καλύπτονται με ένα πανί. Για Για να ρυθμίσετε τους πλαστικούς βραχίονες, είναι απαραίτητο να τους πιέσετε όπου χρειάζονται αφού τους αφαιρέσετε από το μπολ με το ζεστό νερό.

Πώς να ρυθμίσετε την απόσταση μεταξύ του ματιού και των φακών των γυαλιών;

Η κύρια απαίτηση για αυτό το είδος διόρθωσης είναι να παρατηρήσετε το κεντράρισμα των γυαλιών έτσι ώστε η εστίαση να μην μετατοπίζεται κατά τη διόρθωση.

Εάν ένας φακός (το γυαλί), για παράδειγμα ο αριστερός, είναι πιο κοντά στο μάτι από τον δεξιό, παρατηρείται συνολική παραμόρφωση. Σε αυτήν την περίπτωση, ο βραχίονας που βρίσκεται στο πλάι του πιο κοντινού αριστερού φακού απαιτείται να είναι λυγισμένος προς τα μέσα και ο δεύτερος, δεξιός βραχίονας, να κάμπτεται προς τα έξω. Και ομοίως, προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Τι πρέπει να προσέξετε;

Προκειμένου να αποφευχθεί η συχνή προσαρμογή των αξεσουάρ ματιών, θα πρέπει να τηρούνται μερικές απλές οδηγίες σχετικά με τη σωστή λειτουργία τους.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν αποθήκευση σε θήκη όταν δεν χρησιμοποιείται, τοποθέτηση και αφαίρεση με τα δύο χέρια για αποφυγή παραμόρφωσης, καθαρισμό με πανί μικροϊνών ή σουέτ και αποφυγή τριβής και επαφής με λειαντικές ουσίες στους φακούς για διατήρηση της επίστρωσής τους Καλό είναι να αποφεύγετε την επαφή με αρώματα, ασετόν ή άλλα διαλυτικά και να κάνετε τακτικούς ελέγχους για τη στεγανότητα της στερέωσης των βιδών στο πλαίσιο.

Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη διατήρηση της συμμετρίας των γωνιών των πλαισίων των ματιών. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την ανάγκη προσαρμογής των αξεσουάρ των ματιών είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα τραπέζι με ανοιχτές αγκάλες. Οποιαδήποτε παραβίαση συμμετρίας σηματοδοτεί την ανάγκη επισκευής.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik