Πώς να επιλέξετε τα γυαλιά ηλίου Ray Ban ανάλογα με το σχήμα του προσώπου;

Πώς να επιλέξετε τα γυαλιά ηλίου Ray Ban ανάλογα με το σχήμα του προσώπου;

Σκοπεύετε να αγοράσετε ποιοτικά γυαλιά ηλίου Ray-Ban; Θα είναι βασικό αξεσουάρ για την εμφάνισή σας. Είναι σημαντικό να συμβιβαστείτε με αυτό που σας συμπληρώνει τέλεια. Δείτε τις συμβουλές μας για το πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή!

Πώς να βρείτε το τέλειο μοντέλο Ray-Ban για εσάς;

Aviator

Το πρώτο μοντέλο της Ray-Ban, το οποίο κυκλοφορεί στην αγορά για σχεδόν έναν αιώνα, έχει ήδη αποκτήσει λατρεία. Το Aviator αναπτύχθηκε πολύ πίσω το 1937 και όπως υποδηλώνει το όνομά του, σχεδιάστηκε αρχικά για τις ανάγκες της αεροπορίας. Ο σκοπός του δημιουργού του, John McCready (Συνταγματάρχης στον Στρατό των ΗΠΑ), ήταν να διευκολύνει την πλοήγηση των αεροπόρων προστατεύοντάς τους από την εκτυφλωτική λάμψη του ήλιου. Τα γυαλιά ηλίου Aviator έχουν έτσι ένα άνετο ανατομικό σχήμα δακρύων, καθώς και φακούς με την υψηλότερη δυνατή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει συλλογή της μάρκας που να λείπει μια ενημερωμένη έκδοση των διάσημων γυαλιών ηλίου aviator. Είναι το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο Ray-Ban που δεν έχει χάσει τη σημασία του όλα αυτά τα χρόνια. Ο σκελετός τους είναι συνήθως μεταλλικός, με προσφορές διπλής γέφυρας και αρκετές άλλες καινοτομίες.

Σε ποια άτομα είναι κατάλληλο; Πιθανότατα έχετε δει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους να φορούν αυτό το δημοφιλές στυλ γυαλιών ηλίου. Φαίνεται σαν να ταιριάζει σε όλους. Εάν εξακολουθείτε να διστάζετε αν θα φανεί καλό και σε εσάς, έχετε κατά νου ότι το σχήμα Aviator ταιριάζει καλύτερα σε οβάλ ή τετράγωνο πρόσωπο. Οι φακοί σε σχήμα σταγόνας δημιουργούν την οπτική ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο είναι πιο επίμηκες και συμβάλλουν στην καλή ισορροπία. Επιπλέον, το απαλό σχήμα των γυαλιών απαλύνει το αποτέλεσμα των τετράγωνων ζυγωματικών. 

Wayfarer

Ένα άλλο εμβληματικό μοντέλο για το Ray-Ban είναι το Wayfarer, που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Είναι ένα από εκείνα τα μικρά highlights που αφήνουν τεράστιο σημάδι στην ποπ κουλτούρα. Φοριέται από αστέρια της μουσικής, ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχει χρησιμοποιηθεί για να χτίσει την εμφάνιση πολλών κινηματογραφικών εμφανίσεων και είναι αγαπητό από εκατομμύρια πελάτες της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Το σχήμα αυτών των γυαλιών ηλίου είναι τραπεζοειδές με χοντρό πλαστικό σκελετό. Αρχικά προσφέρθηκε εξ ολοκλήρου σε μαύρο, σήμερα έχετε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ παραλλαγών σε διάφορα χρώματα. Οι σύγχρονες παραλλαγές του Ray-Ban στο θέμα του Wayfarer είναι ελαφρώς μικρότερες από το πρωτότυπο και παρόλο που φέρουν το ρετρό πνεύμα, δημιουργούν μια αίσθηση σύγχρονης συνάφειας.

Με την ισορροπημένη σιλουέτα του, το Wayfarer ταιριάζει στα περισσότερα πρόσωπα, αλλά ταιριάζει καλύτερα σε οβάλ, στρογγυλά και σε σχήμα καρδιάς καρέ, με στρογγυλό σκελετό που βοηθήσει  στην επίτευξη πιο καθορισμένου περιγράμματος και καρέ σε σχήμα καρδιάς που βοηθούν στη δημιουργία οπτικής ισορροπίας μεταξύ του πάνω και του κάτω μέρος του προσώπου.

Clubmaster

Άλλο ένα κλασικό Ray-Ban look. Τα γυαλιά έχουν απαλό οβάλ περίγραμμα και οι ελαφρώς καμπυλωτοί σκελετοί πάνω από τα φρύδια συγκρατούν το γυαλί μόνο στο πάνω μέρος. Τα γυαλιά Clubmaster κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1980, αλλά φέρουν τον ρομαντισμό και τη vintage αίσθηση της δεκαετίας του 1950. Όπως τα περισσότερα μοντέλα, αυτό φαίνεται καλό σε οβάλ προσώπου. Μπορείτε να στοιχηματίσετε σε αυτό τόσο αν το σχήμα του προσώπου σας είναι στρογγυλό (το επιμηκύνει οπτικά), όσο και αν είναι σε σχήμα καρδιάς (το τόξο των πλαισίων μαλακώνει το αιχμηρό πηγούνι).

Στρογγυλά

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου φέρουν το ρετρό πνεύμα των δεκαετιών του '60 και του '70. Αν είστε λάτρης της κουλτούρας των χίπις και αναζητάτε αυτό το αξεσουάρ που ενσαρκώνει το ελεύθερο πνεύμα της, τα στρογγυλά μοντέλα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θα σας δώσουν μια μη τυπική εμφάνιση και λίγη λάμψη. Και θα σου ταιριάζουν; Ναι, αν το πρόσωπό σας είναι οβάλ, τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς. Τα στρογγυλά γυαλιά μαλακώνουν τα περιγράμματα. Και αν το πηγούνι είναι πολύ στενό σε σχέση με τα ζυγωματικά, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου φέρνουν την απαραίτητη συμμετρία.

Ένα από τα πιο δημοφιλή στρογγυλά μοντέλα της Ray-Ban είναι το Round Metal. Διατίθενται σε διαφορετικούς μεταλλικούς σκελετούς (χρυσό, ασημί, μαύρο, έγχρωμο), καθώς και με διαφορετικά χρώματα γυαλιού: από το παραδοσιακό μαύρο έως το ροζ. Μαζί τους θα δώσετε στο στυλ σας την απαραίτητη πρέζα υπερβολής.

Clubround

Ο συνδυασμός Clubmaster και Round Metal αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Σε αυτό, τα στρογγυλά γυαλιά συμπληρώνονται από ένα σκελετό με καμπύλες να ακολουθούν τα φρύδια και το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο. Τα στρογγυλά γυαλιά εδώ μαλακώνουν επίσης τα τετράγωνα πρόσωπα και φέρνουν ισορροπία σε αυτά που έχουν σχήμα καρδιάς.

Έρικα

Αυτή η προσφορά Ray-Ban διαθέτει ογκώδεις φακούς δακρύων και κομψό σκελετό με αιχμηρές άκρες. Δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας, χάρη στα μεταλλικά πλαϊνά μέρη. Έχει μια ρετρό γοητεία, αλλά είναι απόλυτα στο πνεύμα του σύγχρονου beat. Είναι κατάλληλο για σχεδόν κάθε ανατομικό σχήμα προσώπου.

Τετράγωνο

Είναι συμμετρικά και ογκώδη ταυτόχρονα. Τα τετράγωνα γυαλιά ηλίου προσθέτουν avant-garde  στην εμφάνισή σας. Είναι κατάλληλα για άτομα με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, γιατί ισορροπούν το φαρδύ μέτωπο με το στενό πηγούνι. Είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα με στρογγυλά σχήματα, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τη στρογγυλότητα.

Ορθογώνιος

Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου είναι μη τυποποιημένα και αισθητά. Αν ακολουθήσουμε τον κανόνα ότι συνιστάται το σχήμα των γυαλιών να έρχεται σε αντίθεση με αυτό του προσώπου για να υπάρχει ισορροπία, τότε προκύπτει ότι τα ορθογώνια μοντέλα ηλίου είναι κατάλληλα για στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα. Ο λόγος είναι ότι οπτικά ακονίζουν ελαφρώς τα χαρακτηριστικά, αφαιρούν από το οβάλ και δημιουργούν την ψευδαίσθηση της επιμήκυνσης.

Πολυγωνικό

Ενδιαφέρουσες πολυγωνικές λύσεις από το Ray-Ban θα προσελκύσουν άτομα που τους αρέσει να εντυπωσιάζουν τους άλλους και να γίνονται αντιληπτοί. Ωστόσο, πριν τα αποκτήσετε, να έχετε κατά νου ότι φαίνονται καλά σε στρογγυλεμένες εμφανίσεις. Οι πολλές γωνίες εναρμονίζονται με τα απαλά χαρακτηριστικά του προσώπου.

Τι άλλο είναι σημαντικό να γνωρίζετε κατά την επιλογή;

Ως η πιο γνωστή μάρκα στην αγορά, σε κάθε συλλογή της η Ray-Ban προσφέρει μια τεράστια ποικιλία προσφορών. Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να βρείτε μερικά από αυτά σε διαφορετικά μεγέθη. Έτσι, αν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο αλλά ανησυχείτε ότι δεν θα σας ταιριάζει επειδή το πρόσωπό σας είναι λεπτό, πολύ στενό ή πολύ φαρδύ, μπορείτε να ρωτήσετε εάν τα ίδια γυαλιά ηλίου είναι διαθέσιμα σε άλλο μέγεθος. Οι επιλογές είναι: «μικρό», «τυπικό» και «μεγάλο».

Και ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο. Στο εσωτερικό κάθε γνήσιου πλαισίου Ray-Ban θα βρείτε έναν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών. Εκεί αναφέρονται και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου είδους σε αριθμούς. Για παράδειγμα: 58-14-140. Αυτό σημαίνει ότι το πλάτος των φακών είναι 58 mm, το πλάτος της γέφυρας μεταξύ τους είναι 14 mm και το μήκος τους είναι 140 mm.

Η εύρεση του σωστού μεγέθους και σχήματος είναι το κλειδί για την τέλεια εμφάνιση και άνεση. Οι συλλογές Ray-Ban είναι διαθέσιμες για την ανακάλυψή σας!

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik