Πώς να επιλέξετε προστατευτικά γυαλιά προστασίας οθόνης;

Πώς να επιλέξετε προστατευτικά γυαλιά προστασίας οθόνης;

Η ψηφιοποίηση επηρεάζει όχι μόνο την παραγωγικότητα, αλλά και την υγεία του ατόμου. Οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης συσκευών υπολογιστών, γεγονός που προκαλεί επίσης μεγαλύτερη πίεση στα μάτια, επηρεάζοντας τον τρόπο που αισθάνεστε ενώ εργάζεστε, καθώς και την υγεία σας.

Οι οθόνες εκπέμπουν πολύ δυνατό φως που κουράζει τα μάτια, ειδικά όταν εστιάζεις σε ένα σημείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα στο μέλλον.

Στην επίλυση αυτού του προβλήματος βοηθούν τα ειδικά σχεδιασμένα γυαλιά υπολογιστή που βοηθούν στο φιλτράρισμα του επιβλαβούς μπλε φωτός που εκπέμπεται από την οθόνη ή την οθόνη του τηλεφώνου. Μειώνουν τον αντίκτυπό του και τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί. Εμείς, στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα Sky Optic, μοιραζόμαστε μερικούς από τους παράγοντες που είναι σημαντικοί όταν επιλέγουμε προστασία από τις βλάβες της υπερβολικής έκθεσης σε συσκευές που βλάπτουν την όραση.

Οι επιπτώσεις του μπλε φωτός από τους υπολογιστές στην όραση;

Είναι φως που εκπέμπεται από την οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν οθόνες. Μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση και κόπωση των ματιών, ειδικά κατά τη διάρκεια μεγαλύτερης διάρκειας εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί σε μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ξηρότητα, ερυθρότητα, θολή όραση και πονοκέφαλο. Αυτά τα συμπτώματα οφείλονται στο γεγονός ότι εκπέμπει ισχυρή ενέργεια και έχει μικρό μήκος κύματος, που αυξάνει την έντασή του.

Εκτός από τα αναφερόμενα, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαταραχές ύπνου και προβλήματα στον ύπνο. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, το μπλε φάσμα του φωτός μειώνει την παραγωγή της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου, γνωστή ως μελατονίνη. Όταν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή ή φορητές συσκευές πριν από τον ύπνο, αυτή η ακτινοβολία διαταράσσει τις φάσεις και οδηγεί σε αϋπνία.

Οι λόγοι για τους οποίους πονάνε τα μάτια σας μετά από μια εργάσιμη μέρα μπροστά στην οθόνη οφείλονται στο γεγονός ότι όταν τα μάτια κάθονται εστιασμένα σε κάτι, η περίοδος αναλαμπής πέφτει από 12 φορές ανά λεπτό σε 6. Με αυτόν τον τρόπο, τα δάκρυα εξατμίζονται και προκαλούν ξηρότητα και ερεθισμό.

Η εστίαση σε διαφορετικά αντικείμενα, ειδικά σε αυτά που βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις, είναι πιο υγιεινό για την κατάσταση των ματιών. Αντίθετα, η οθόνη βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στην ίδια κοντινή απόσταση από τα μάτια σας. Αυτός ο παράγοντας οδηγεί σε στασιμότητα των μυών, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για γρήγορη κόπωση. Τα γυαλιά υπολογιστή διαθέτουν φίλτρο ενάντια σε αυτές τις ακτινοβολίες και βοηθούν στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων προστατεύοντας τα μάτια σας.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε έγκαιρα προληπτικά μέτρα πριν εμφανιστούν επιπλοκές που μπορεί να βλάψουν την όρασή σας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε γυαλιά μπλε φωτός;

Τα γυαλιά υπολογιστή που διαθέτουν φίλτρο μπλε φωτός είναι σημαντικά για την προστασία της όρασής σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV που εκπέμπονται από την οθόνη του υπολογιστή ή την οθόνη του τηλεφώνου σας. Όταν κάνετε την επιλογή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες σημαντικές πτυχές. Μεταξύ αυτών είναι:

  • καθορίστε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας - ένας πολύ σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή αυτού του τύπου αξεσουάρ είναι ο καθορισμός της έντασης και της διάρκειας παραμονής μπροστά σε διαφορετικές συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφασίσετε πιο εύκολα αν χρειάζεστε γυαλιά υπολογιστή με μόνιμο φίλτρο κατά της ακτινοβολίας ή μια προσωρινή επιλογή, όπως μια επίστρωση φακών. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, τα προστατευτικά αξεσουάρ μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της πλήρους ανάπαυσης μειώνοντας την έκθεση σε επιβλαβές φως πριν τον ύπνο.
  • κατανοήστε τα προβλήματα όρασης - το μπλε φως που εκπέμπεται από τις οθόνες των υπολογιστών και τις κινητές συσκευές οδηγεί σε ανεπιθύμητες επιπτώσεις στα μάτια. Μπορεί να προκαλέσει ένταση, ξηρότητα, θόλωση της εικόνας και ακόμη και να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου. Σε μερικούς ανθρώπους, αυτά τα προβλήματα εκφράζονται πιο έντονα και οδηγούν σε σοβαρές καταστάσεις δυσφορίας. Εάν χρειάζεστε διόπτρα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο. Ο επαγγελματίας θα σας καθοδηγήσει στη σωστή επιλογή των κατάλληλων προστατευτικών αξεσουάρ για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών του κάθε χρήστη.
  • συμβουλευτείτε έναν οπτικό - για να αποφύγετε την ενόχληση της λανθασμένης επιλογής γυαλιών υπολογιστή, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ειδικό. Θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιος προστατευτικός εξοπλισμός είναι κατάλληλος για εσάς και ποιος τύπος μπορείτε να επιλέξετε. Εάν συμμορφωθείτε με όλα αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δεν θα νιώσετε καμία ένταση.

Χρησιμοποιήστε γυαλιά υπολογιστή όταν εργάζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε φορητό υπολογιστή για να αποφύγετε δυσάρεστη ενόχληση ή επιπλοκές στην υγεία. Επισκεφτείτε έναν ειδικό και κάντε μια οφθαλμολογική εξέταση, ώστε να σας συμβουλεύσει για τη σωστή επιλογή προστατευτικού εξοπλισμού, καθώς και να σας γράψει μια ακριβή συνταγή για εφαρμογή.

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά υπολογιστή;

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, είναι σημαντικό να κάνετε πολλές επιλογές σχετικά με τα αξεσουάρ ασφαλείας. Αυτά είναι:

  • με διόπτρα ή χωρίς; - είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στον τομέα όταν αντιμετωπίζετε πρόβλημα που σχετίζεται με την όραση και πρέπει να φοράτε γυαλιά υπολογιστή με διόπτρα. Θα σας δώσει οδηγίες σχετικά με τον προστατευτικό εξοπλισμό που είναι κατάλληλος για εσάς. Επιλέξτε αξεσουάρ ασφαλείας που δεν περιέχουν διόπτρες, αν δεν το χρειάζεστε. Χάρη σε αυτά, κατά τη διάρκεια παρατεταμένης παραμονής μπροστά σε διάφορες συσκευές, θα προστατεύεστε από το μπλε φως, το οποίο μπορεί να σας βλάψει.
  • επιστρώσεις φιλτραρίσματος - πρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε τα γυαλιά του υπολογιστή να έχουν ειδική αντιανακλαστική επίστρωση φιλτραρίσματος ή όχι. Αυτό το κάλυμμα μπορεί να ενισχύσει την προστασία σας από τις βλαβερές ακτίνες κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • βέλτιστο σχήμα και μέγεθος πλαισίου – συνιστάται να επιλέξετε το σωστό σχήμα και μέγεθος πλαισίου που θα είναι άνετο για εσάς και δεν θα σας εμποδίσει. Για να μην αισθάνεστε ενόχληση και για να μπορείτε να φοράτε τον προστατευτικό εξοπλισμό όλη την ημέρα – το πλαίσιο πρέπει να προσαρμόζεται στο σχήμα του προσώπου σας.
  • ανθεκτικά υλικά κατασκευής - όταν επιλέγετε τα σωστά προστατευτικά γυαλιά υπολογιστή, συμβουλευτείτε τους ειδικούς μας σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του σκελετού. Από αυτή την άποψη - επιλέξτε αυτά που θα είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά για να εξασφαλίσετε μακροχρόνια χρήση και να προστατεύσετε την όρασή σας.
  • ελαφρότητα και άνεση κατά τη χρήση - ο προστατευτικός εξοπλισμός πρέπει να είναι ελαφρύς και άνετος στη χρήση κατά τη διάρκεια της εργασίας. Επιλέξτε ένα μοντέλο που δεν εφαρμόζει σφιχτά γύρω από τα αυτιά και τη μύτη, ώστε να μην προκαλεί ενόχληση κατά την παρατεταμένη χρήση.

Η χρήση μπορεί να βελτιώσει την άνεσή σας και να συμβάλει στην προστασία της υγείας των ματιών σας.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik