Πώς να επιλέξετε διοπτρικούς φακούς για τα γυαλιά σας;

Πώς να επιλέξετε διοπτρικούς φακούς για τα γυαλιά σας;

Εάν χρειάζεστε διόρθωση της όρασης, θα πρέπει να σκεφτείτε όχι μόνο την όραση, αλλά κυρίως την άνεση και τη λειτουργικότητα. Η επιλογή των σωστών συνταγογραφούμενων γυαλιών είναι απαραίτητη για να βλέπετε καθαρά χωρίς να αντιμετωπίζετε παρενέργειες. Η διαδικασία λήψης μιας τεκμηριωμένης απόφασης αγοράς περιλαμβάνει τα πάντα, από τη μέτρηση διόπτρων έως την επιλογή του σωστού υλικού και επικάλυψης.

Από το ηλεκτρονικό κατάστημα Sky Optic, θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της επιλογής και τους τύπους που μπορεί να αναζητάτε, για τους οποίους θα χρειαστείτε ιατρική συνταγή.

Η σημασία της σωστής επιλογής φακών γυαλιών

Η χρήση διοπτρικών αξεσουάρ έχει σημαντικό ρόλο, επομένως η σημασία της σωστής επιλογής είναι πολύ περισσότερο από αισθητική. Η κύρια λειτουργία τους είναι η διόρθωση της όρασης.

Στη Sky Optic υπενθυμίζουμε ότι κάθε μάτι είναι μοναδικό από μόνο του, πράγμα που σημαίνει ότι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι και ετερογενή. Ωστόσο, η υπερμετρωπία, η μυωπία και ο αστιγματισμός είναι μερικές από τις πιο συχνές παθήσεις που απαιτούν τη σωστή επιλογή γυαλιών.

Η ποιότητα των αξεσουάρ παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην απόφαση. Η υψηλής ποιότητας κατασκευή παρέχει μεγαλύτερη άνεση, ρεαλιστική και καθαρή όραση και καλύτερη περιφερειακή παρατήρηση.

Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν οφθαλμίατρο για να φτιάξετε ένα μεμονωμένο ζευγάρι. Θα σας ετοιμάσει μια προσωπική συνταγή με τις τιμές διόπτρας για κάθε ένα από τα μάτια, καθώς και για να καθορίσει την κατάσταση.

Τι είδη συνταγογραφούμενων γυαλιών υπάρχουν;

Οι κύριοι τύποι γυαλιού που μπορείτε να επιλέξετε για την κατασκευή γυαλιών είναι αρκετοί.

Ενιαία εστίαση

Είναι ο πιο κοινός και χρησιμοποιούμενος τύπος. Η δομή τους είναι η πιο απλή, παρέχουν καθαρή όραση και αποτελούν κατάλληλη επιλογή για μυωπία και υπερμετρωπία. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε μοντέλα μακρινής όρασης και ανάγνωσης. Στην υπερμετρωπία, αυτός ο τύπος γυαλιού παρουσιάζει μια καθαρή εικόνα κοντά, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανάγνωση βιβλίων, εργασία με tablet ή τηλέφωνο. Εάν είστε κοντόφθαλμος, οι επιλογές μίας εστίασης θα σας προσφέρουν σαφήνεια και εστίαση σε αντικείμενα μακριά.

Διόπτρα με διεστιακούς φακούς

Προορίζονται για άτομα που χρειάζονται διόρθωση τόσο για απόσταση όσο και για κοντινή όραση. Με αυτά, το πάνω μέρος επιτρέπει την περαιτέρω όραση, και το κάτω - πιο κοντά. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι μπορούν να ταιριάζουν με τις διόπτρες, αφού έχουν δύο εστιακές ζώνες. Αυτό οφείλεται στο ειδικό τμήμα που ενσωματώνεται στο διπλοεστιακό γυαλί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστείτε δύο ξεχωριστά ζευγάρια, κάτι που θα σας γλιτώσει τόσο από την ταλαιπωρία της αλλαγής μοντέλων όσο και από τα χρήματα για να τα αγοράσετε.

Προοδευτικός

Μία από τις πιο προτιμώμενες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις διόρθωσης όρασης. Σε αντίθεση με τα διεστιακά, τα τμήματα των οποίων δεν επιτρέπουν την ομαλή μετάβαση της εικόνας μέσω των εστιακών ζωνών, τα προοδευτικά μοντέλα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, φέρνοντας μεγαλύτερη άνεση. Σας επιτρέπουν να βλέπετε εξίσου καλά από όλες τις αποστάσεις χωρίς να δημιουργείτε την ανάγκη αλλαγής αξεσουάρ.

Αντι-αντανακλαστικό

Χρησιμεύουν ως πρόσθετο στρώμα που μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο σε γυαλιά ηλίου, αλλά και σε γυαλιά διοπτρίας. Η επιλογή αυτού του τύπου επίστρωσης θα σας προσφέρει επιπλέον άνεση, θα μειώσει σημαντικά την αντανάκλαση και θα σας προστατεύσει από την κούραση.

Αυτοί είναι οι κύριοι τύποι γυαλιού από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία για να λάβετε μια τεκμηριωμένη και σωστή απόφαση.

Τύποι υλικών για την κατασκευή φακών γυαλιών

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο ο ίδιος ο τύπος του φακού, αλλά και αυτός των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα μέσα διόρθωσης της όρασης. Τα πιο εφαρμόσιμα από αυτά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των αντικειμένων είναι:

γυαλί - αξεσουάρ με τέτοιους φακούς παρέχουν υψηλή αντοχή στις γρατσουνιές και κρυστάλλινες εικόνες. Θεωρούνται βαρύτερα και λιγότερο ανθεκτικά στην πίεση ή την κρούση, αλλά εξακολουθούν να είναι από τις πιο προτιμώμενες επιλογές.

πολυμερές - τα μοντέλα από τέτοιο υλικό παρέχουν μέγιστη άνεση και ελαφρότητα κατά τη χρήση.

οργανικό - θεωρείται ένα από τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή γυαλιών που χρειάζονται για τη διόρθωση της όρασης. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται πλαστικό υψηλής αντοχής, αντοχής και αντοχής σε εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Τα πολυανθρακικά προϊόντα προτιμώνται μεταξύ των χρηστών συνταγογραφούμενων γυαλιών.

Με τη μακροχρόνια χρήση γυαλιών για τη διόρθωση της όρασης, είναι σημαντική όχι μόνο η ποιότητα της οπτικοποίησης που λαμβάνετε, αλλά και η άνεση της χρήσης της.

Επιλογή διοπτρικών γυαλιών σύμφωνα με την καθημερινότητα

Από το ηλεκτρονικό κατάστημα Sky Optic, σας συμβουλεύουμε - όταν επιλέγετε αυτού του είδους τα είδη, προσέξτε τον τρόπο ζωής σας και το περιβάλλον στο οποίο πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Πότε είναι καλό να επιλέγουμε διεστιακά;

Εάν οδηγείτε συχνά, πρέπει να εργάζεστε σε υπολογιστή, τηλέφωνο ή διαβάζετε μικρά γράμματα, είναι καλό να επιλέξετε μια επιλογή, όπως διπλοεστιακούς φακούς και προοδευτικούς φακούς, που έχουν τμήματα για κοντινή και μακρινή όραση. Με αυτόν τον τρόπο, θα γλιτώσετε από σημαντική ταλαιπωρία κατά την αποθήκευση και τη μεταφορά δύο ζευγαριών.

Σε ποιες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσετε προοδευτικά;

Οι προοδευτικοί φακοί ταιριάζουν καλύτερα σε περιπτώσεις όπου αναζητάτε μια ομαλή μετάβαση μεταξύ της εστίασης σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα.

Τι άλλους τύπους προστασίας να αναζητήσετε;

Να προσέχετε πάντα τον χρόνο που περνάτε έξω και γύρω από το μπλε φως. Επιλέξτε ένα μοντέλο με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και αντιανακλαστική επίστρωση για να σας προσφέρει εξάλειψη της αντανάκλασης και άνεση όλη την ημέρα.

Τι να επιλέξετε για αθλητικές δραστηριότητες;

Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα συνταγογραφούμενα γυαλιά όταν κάνετε μια επιλογή σύμφωνα με την καθημερινή ζωή. Εάν έχετε έναν πιο δυναμικό τρόπο ζωής, είστε συχνά σε κίνηση και κάνετε αθλητικές δραστηριότητες, είναι καλύτερο να προτιμήσετε ένα πολυμερές ή οργανικό υλικό. Οι γυάλινοι φακοί είναι πιο εύθραυστοι και σπάνε πιο εύκολα, αλλά είναι πιο ανθεκτικοί στις γρατσουνιές.

Για μεγαλύτερη ευκολία, συμβουλευτείτε έναν ειδικό αφού παρουσιάσετε μια συνταγή για γυαλιά από οφθαλμίατρο.

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik