Ποια γυαλιά είναι κατάλληλα για τετράγωνο πρόσωπο;

Ποια γυαλιά είναι κατάλληλα για τετράγωνο πρόσωπο;

Η επιλογή του σχήματος των γυαλιών σας είναι κάτι πολύ περισσότερο από προσωπική προτίμηση και στυλ. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιο μοντέλο αντιστοιχεί στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας και πώς μπορείτε να τα τονίσετε ή να τα συμπληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Εάν έχετε τετράγωνο σχήμα, για να πετύχετε μια ισορροπημένη εμφάνιση χρειάζεστε ένα αξεσουάρ που ταιριάζει με την προσωπική σας εμφάνιση. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε το μοντέλο που πληροί σωστά αυτές τις προϋποθέσεις.

Ποια γυαλιά σου ταιριάζουν όμως και γιατί; Πώς να βρείτε τον κατάλληλο τύπο ανάμεσα στην ποικιλία που προσφέρεται; Για να μάθετε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις και να καταλήξετε στη σωστή τελική απόφαση, από το ηλεκτρονικό κατάστημα skyoptic.gr θα σας εξηγήσουμε ευχαρίστως ορισμένες βασικές λεπτομέρειες και θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Η σημασία της επιλογής των σωστών γυαλιών για το πρόσωπό σας

Ένα αξεσουάρ μπορεί να δείχνει ριζικά διαφορετικούς τρόπους φορεμένο από δύο άτομα με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η επιλογή της σωστής συνταγής ή γυαλιών ηλίου βασίζεται στον σωστό προσδιορισμό του σχήματος του προσώπου.

Τα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για αυτήν μπορούν να αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας, να δημιουργήσουν μια διαφορετική οπτική εικόνα για όσους θέλετε να αλλάξετε και ακόμη και να σας δώσουν μια εντελώς νέα εμφάνιση. Επομένως, εάν θέλετε μια λαμπερή εμφάνιση, πρέπει να εστιάσετε μόνο σε αυτόν τον τύπο γυαλιών.

Χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες της τετράγωνης όψης

Ένα τετράγωνο πρόσωπο είναι κοινό. Έχει ξεκάθαρα και εκφραστικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα στην περιοχή της γνάθου και του μετώπου, που χαρακτηρίζεται από αισθητό πλάτος. Μεταξύ των πιο χαρακτηριστικών χαρακτηριστικών που καθορίζουν την «τετράγωνη» σιλουέτα είναι το ίσο μήκος και πλάτος.

Αυτή η μορφή ορίζεται ως αιχμηρή, με πολύ εμφανή δομή. Ωστόσο, με τα σωστά γυαλιά, μπορεί να ισορροπήσει, να επιμηκύνει και να απαλύνει τις ανταύγειες.

Ποια σχήματα πλαισίου είναι κατάλληλα για τετράγωνο πρόσωπο και γιατί;

Τα πιο κατάλληλα είναι εκείνα τα σχήματα των οποίων το σχέδιο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδιαιτερότητες της τετράγωνης όψης. Για να φέρεις ισορροπία στο όραμά σου, πρέπει να ακολουθήσεις τον κανόνα «Τα αντίθετα έλκονται». Όλες οι παγκοσμίου φήμης μάρκες κατασκευάζουν γυαλιά κατάλληλα για τετράγωνες σιλουέτες. Αρκεί απλώς να βρείτε εκείνα τα γυαλιά που ταιριάζουν καλύτερα με την εμφάνιση και τις γευστικές σας προτιμήσεις. Από το skyoptic.gr θα σας βοηθήσουμε:

  • στρογγυλά – εναρμονίζουν πολύ καλά το τετράγωνο σχήμα με τις στρογγυλεμένες δομές τους. Χάρη σε αυτά, δημιουργείται μια οπτική εντύπωση ότι η σιλουέτα είναι πιο στρογγυλεμένη, γεγονός που απαλύνει τα αιχμηρά και σαφώς καθορισμένα χαρακτηριστικά. Επισημαίνουμε δύο μοντέλα:
  • OAKLEY 009265 – 926527 – Ανδρική ολόμαυρη πλαστική κατασκευή που μπορεί να σας δώσει την εμφάνιση που αναζητάτε. Το αξεσουάρ διαθέτει φακούς με καθρέφτη που παρέχουν εξαιρετική ορατότητα και μειώνουν την αντανάκλαση και αποτελεί μέρος της συλλογής Oakley 2023.
  • GUESS GU00068 – 01B - αυτά τα ανδρικά γυαλιά αποτελούν μέρος της τελευταίας συλλογής της μάρκας Guess, συνδυάζοντας μεταλλικά και πλαστικά στοιχεία, εξασφαλίζοντας πρόσθετη αντοχή. Ο συνδυασμός μαύρου σκελετού και γκρι γυαλιών είναι κλασικός και προτιμάται από τους περισσότερους εκπροσώπους του ισχυρότερου φύλου.
  • στρογγυλεμένα - προσθέστε απαλότητα στην εμφάνιση και την ίδια την εικόνα. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με αντίθεση γωνιακών με στρογγυλεμένων σχημάτων. Οι κατάλληλες επιλογές που πρέπει να εξεταστούν είναι:
  • RAY-BAN RB4471 – 66308G – Αυτό το στρογγυλεμένο unisex μοντέλο της Ray-Ban σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Η πλαστική πολυτελής κατασκευή, σε συνδυασμό μαύρου και γκρι, τονίζει την κομψότητα.
  • μάτι γάτας - το πάνω μέρος των αντικειμένων χαρακτηρίζεται από μια ορισμένη επιμήκυνση και πάχυνση, δημιουργώντας την εντύπωση μεγαλύτερου μήκους της σιλουέτας. Έτσι επιτυγχάνεται ωοειδές σχήμα της σιλουέτας. Τα κατάλληλα μοντέλα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας είναι:
  • BURBERRY BE3144 – 100584 – Η Burberry παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αξεσουάρ για κυρίες με τετράγωνο πρόσωπο. Αυτά τα γυαλιά cat-eye διαθέτουν μεταλλικό σκελετό σε ασημί χρώμα και ροζ συμπαγείς φακούς, δίνοντας στην εμφάνισή σας μια απαλή πινελιά.
  • TIFFANY & CO. TF4182 – 80013C – Η TIFFANY & CO είναι μια μάρκα που παράγει αξεσουάρ υψηλής ποιότητας, κάτι που αποδεικνύεται από αυτή την πολυτελή και κομψή προσφορά. Συνδυασμός γκρι και μαύρου, με ιριδίζοντες φακούς για εξαιρετική ορατότητα.
  • Πεταλούδα – το φαρδύ κάτω μέρος των ποτηριών, μαζί με το μακρόστενο επάνω μέρος, δίνουν εξαιρετική ισορροπία σε ένα τετράγωνο πρόσωπο. Τα στοιχεία προς στόχευση είναι:
  • LIU JO LJ151S – 722 – αυτή η προσφορά Liu Jo είναι σχεδιασμένη για γυναίκες και αποτελεί μέρος της τελευταίας συλλογής της μάρκας. Το χρυσό χρώμα ταιριάζει πολύ με τους μωβ ιριδίζοντες φακούς.
  • RALPH RA4140 – 91168G - Το μοντέλο Ralph χαρακτηρίζεται από συνδυασμό χρυσών και καφέ χρωμάτων, καθώς και ιριδίζοντες φακούς στα γυαλιά. Εξισορροπούν την ένταση του φωτός και μειώνουν τον χρόνο προσαρμογής.
  • aviator – οι απαλές γραμμές και τα οβάλ σχήματα που χαρακτηρίζουν το Aviator μπορούν να εξισορροπήσουν με επιτυχία τα πιο αιχμηρά που ορίζουν το τετράγωνο πρόσωπο. Συνιστούμε τα ακόλουθα στοιχεία "Aviator":
  • PORSCHE DESIGN P8909 – A – Η πιο πρόσφατη συλλογή 2023 της Porsche Design παρουσιάζει αυτά τα δελεαστικά και κομψά μεταλλικά γυαλιά με πολωμένους φακούς. Συνδυάζουν γκρι και μαύρο σε ένα επιτυχημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο.
  • GUESS GU7885 – 32D – γυναικείο αξεσουάρ που συνδυάζει χρυσό και γκρι χρώμα και από μεταλλικό υλικό.

Αυτά είναι τα σχήματα που ταιριάζουν καλύτερα σε τετράγωνα πρόσωπα. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μπορείτε να το παραγγείλετε πολύ εύκολα online.

Πλαίσια που καλύτερα να αποφεύγετε

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι καρέ, αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο που μπορεί να τονίσει τα έντονα χαρακτηριστικά αντί να φέρει ισορροπία στην εμφάνιση. Αυτή η περίσταση καθιστά αναγκαία την αποφυγή τους. Τα πλαίσια που θα πρέπει να αποκλίνουν από το φάσμα των επιλογών σας είναι:

  • τετράγωνο και ορθογώνιο – η περιγραφή τους ταιριάζει με αυτή του προσώπου σας, δηλ. Αντί να εξισορροπούν ο ένας τον άλλον και να σας βοηθήσουν να χτίσετε μια αρμονική εμφάνιση, θα εμποδίσουν ο ένας τον άλλον. Αυτή η εμφάνιση θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα γωνιακά χαρακτηριστικά της δομής του προσώπου, ενισχύοντας ακόμη και το αποτέλεσμα που θέλετε να αποφύγετε.
  • πολύ ογκώδης - αν θέλετε να ισορροπήσετε τη σιλουέτα σας, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ μεγάλα μεγέθη και τα ογκώδη μοντέλα, καθώς θα κάνουν την εικόνα σας να φαίνεται τραχιά και ογκώδης. Οι ογκώδεις προτάσεις θα ενισχύσουν τη δυσαναλογία στις αναλογίες.
  • πολύ λεπτά - επίσης δεν θα εξισορροπούσαν καλά την εμφάνισή σας. Δεν μπορούν να μετριάσουν την αίσθηση υπερβολικής εκφραστικότητας των γωνιακών χαρακτηριστικών, καθώς και το πλάτος που παρατηρείται στο μέτωπο και το σαγόνι.
  • έντονα και φωτεινά χρώματα – οι ανοιχτοί και πλούσιοι τόνοι έχουν συχνά τη δύναμη να τονίζουν, όχι να κρύβουν. Αυτό είναι ακατάλληλο σε αυτή την περίπτωση και έρχεται σε αντίθεση με το επιθυμητό αποτέλεσμα των γυαλιών.

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες, θα βρείτε το πιο κατάλληλο αξεσουάρ μέσω του οποίου θα πετύχετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

 

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik