Οδηγός επιλογής γυαλιών ηλίου Polaroid

Οδηγός επιλογής γυαλιών ηλίου Polaroid

Τα γυαλιά ηλίου, τα οποία έχουν ξεφύγει από το να είναι ένα καλοκαιρινό αξεσουάρ, είναι απαραίτητο κομμάτι ενός μοντέρνου ντυσίματος. Χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο, σε διαφορετικές συνθήκες - αστικές, στην παραλία, στα βουνά, κατά τη διάρκεια παραμονής ή υπαίθριων σπορ, οδήγηση και δραστηριότητες χόμπι, όπως ψάρεμα, περπάτημα κ.λπ.

Από το skyoptic.gr, εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ποιοτικών γυαλιών ηλίου είναι η παρουσία φίλτρου UV ή η πόλωση.

Η πρώτη μάρκα που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει ένα φίλτρο πόλωσης και έτσι παρέχει πρόσθετη προστασία, καθαρότητα όρασης και άνεση είναι η Polaroid. Η εταιρεία δεν έχει προδώσει το στυλ της και το επίπεδο ποιότητάς της από το 1929.

Η διαφορά μεταξύ προστασίας UV και πόλωσης

Αν και έχουν συμπληρωματικές λειτουργίες, η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και η πόλωση δεν είναι το ίδιο, αλλά δύο ξεχωριστές ιδιότητες των γυαλιών ηλίου.

Το φίλτρο πόλωσης στοχεύει στην εξάλειψη της αντανάκλασης και της αντανάκλασης στο νερό, το χιόνι ή τα χειμερινά σπορ, όπως σκι αντοχής ή κατάβαση, μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο κ.λπ., ενώ το φίλτρο UV στρέφεται ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία και ταξινομείται σε πέντε κατηγορίες: ανάλογα με το βαθμό διείσδυσης του φωτός.

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο προστασίας που παρέχει το φίλτρο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα των γυαλιών ηλίου. Η Polaroid, ως ηγέτης στην καινοτομία πόλωσης, διαθέτει την υψηλότερη κατηγορία προστασίας – την UV 400, η ​​οποία καλύπτει και αποκλείει όλες τις ακτίνες φωτός με μήκος κύματος έως και 400 νανόμετρα (ακτίνες UVA και UVB). Ο συνδυασμός με τη λειτουργικότητά τους τα καθιστά μια από τις πιο περιζήτητες και προσφερόμενες μάρκες αξεσουάρ.

Εκτός από το ότι είναι πολωμένα και διαθέτουν φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας, τα υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου έχουν επίσης υποχρεωτική φωτοχρωμική επίστρωση που προσαρμόζεται αυτόματα στον βαθμό του φωτός του περιβάλλοντος. Όταν το φως εισέρχεται στο φακό, σκουραίνουν και στο σκοτάδι γίνονται διαφανείς.

Πώς να καταλάβετε αν τα γυαλιά Polaroid είναι γνήσια;

Για να μπορέσετε να επαληθεύσετε ότι ένα δεδομένο ζευγάρι γυαλιών ηλίου Polaroid είναι γνήσιο, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα:

Κάθε κλασικό ζευγάρι Polaroid έχει έναν ξεχωριστό αριθμό (για παράδειγμα, 4133/S/X-807/M9), που αποτελείται απαραίτητα από 4 ψηφία - τον κωδικό μοντέλου και ένα κεφαλαίο λατινικό γράμμα που υποδεικνύει το χρώμα. Τα σύμβολα είναι τυπωμένα στο εσωτερικό του βραχίονα πλαισίου.

Η κατηγορία φίλτρων UV περιγράφεται επίσης στο ίδιο σημείο. Μετά το 2010, προστίθεται ένα κεφαλαίο λατινικό γράμμα μπροστά από τον αριθμό, που δείχνει τη συλλογή από την οποία προέρχεται το συγκεκριμένο μοντέλο γυαλιών ηλίου. Η κατηγορία προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί επίσης να υποδεικνύεται με ένα αυτοκόλλητο στον φακό (γυαλί) και ένας πίνακας πληροφοριών για τα επιμέρους επίπεδα προστασίας περιλαμβάνεται σε κάθε ετικέτα Polaroid.

Η καλή κάλυψη με υπεριώδη ακτινοβολία δεν αλλάζει το χρώμα του γύρω τοπίου, ενδέχεται να επηρεάσει μόνο τη σκιά των χρωμάτων.

την παρουσία του σήματος CE, που υποδηλώνει συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα Polaroid πωλούνται σε ίδιες τιμές σε όλους τους διανομείς και εισαγωγείς. Εάν μια τιμή φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε η αυθεντικότητα των γυαλιών ηλίου θα πρέπει να αμφισβητηθεί.

Γιατί να αγοράσετε γυαλιά ηλίου Polaroid;

Εκτός από ελαφριά και όμορφα, είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας υλικά, σε διάφορα σχήματα και σχέδια που ταιριάζουν σε διαφορετικά σχήματα προσώπου. Σύμφωνα με τις απόψεις των χρηστών, ο σκελετός της μάρκας «αγκαλιάζει» κάθε τύπο προσώπου και επιπλέον παρέχει μέγιστη προστασία στην περιφέρεια των ματιών. Το φιμέ γυαλί από το οποίο είναι κατασκευασμένοι οι φακοί τους δεν επηρεάζει την εικόνα του περιβάλλοντος και τα μαξιλαράκια μύτης είναι ρυθμιζόμενα και επιτρέπουν μια πιο άνετη προσαρμογή ανάλογα με το σχήμα της μύτης.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιείτε;

Χάρη στη μεγάλη σταθερότητα και τη μοναδική τεχνολογία πόλωσης που εξαλείφει τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις και το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα γυαλιά ηλίου Polaroid μπορούν να φορεθούν ανά πάσα στιγμή και σε διαφορετικές συνθήκες - στο σκοτάδι ή σε έντονο ηλιακό φως, καθώς βελτιώνουν το βάθος και την εστίαση της εικόνας των ματιών.

Η μάρκα διαθέτει μεγάλη ποικιλία από ανδρικά, γυναικεία και παιδικά γυαλιά ηλίου.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο Polaroid για εσάς;

Η προσωπική επιλογή αξεσουάρ πρέπει απαραίτητα να λαμβάνει υπόψη το σχήμα και το μέγεθος του προσώπου. Ένας κανόνας ισχύει εδώ - το μέγεθος του πλαισίου των ματιών πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογο με το πρόσωπο.

Ακολουθούν ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα για το σχήμα για το οποίο είναι κατάλληλοι οι κύριοι τύποι πλαισίων της μάρκας:

  • τετράγωνο - κατάλληλο για το ιδανικό οβάλ σχήμα, λόγω της έντονης ισορροπίας στις αναλογίες. Μπορούν επίσης να φορεθούν από άτομα με πιο στρογγυλό πρόσωπο ή άτομα με πιο σχήμα καρδιάς:

POLAROID PLD2050/S - 807/M9

POLAROID PLD2049/S - 003/M9

  • ορθογώνια - συνιστάται επίσης για οβάλ και στρογγυλεμένα πρόσωπα, καθώς δίνουν ένα πιο εκλεπτυσμένο και οπτικά λεπτότερο σχήμα. Είναι επίσης κατάλληλα για πρόσωπα σε σχήμα ρόμβου, καθώς απαλύνουν τα χαρακτηριστικά του:

POLAROID PLD1015/S - DL5/LB

POLAROID PLD2045/S - 807/M9

  • μάτι γάτας - ισχύουν για ορθογώνια και τετράγωνα πρόσωπα, επειδή αντισταθμίζουν τις γωνίες:

POLAROID PLD4092/S - 2F7/WJ

  • σπορ - μπορούν να φορεθούν ανάλογα με το σκοπό τους από οποιονδήποτε, αλλά φαίνονται καλύτερα σε άτομα με οβάλ σχήμα προσώπου, τονίζοντας τις τέλειες αναλογίες τους:

POLAROID PLD7029/S - 807/M9

  • aviator – για άτομα με τριγωνικά ή σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα, γιατί εξισορροπεί τις αναλογίες δίνοντας έμφαση στα μάτια:

POLAROID PLD6187/S - J5G/UC - 60

  • στρογγυλό - τονίστε και μαλακώστε τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά των ατόμων με ορθογώνιο ή/και τετράγωνο σχήμα προσώπου:

POLAROID PLD2087/S - 0VK/M9

POLAROID PLD4135/S/X - 01Q/SP

  • μάσκα – δείχνουν καλύτερα και τονίζουν τις γραμμές σε οβάλ και σε σχήμα καρδιάς πρόσωπα:

POLAROID PLD7035/S - 003/M9 - 99

  • πολυγωνικό - δώστε μια πιο ελκυστική εμφάνιση σε άτομα με τετράγωνο ή ορθογώνιο πρόσωπο:

POLAROID PLD6147/S/X - 35J/0F - 56

Σημαντικό για την αποτελεσματικότητα της χρήσης γυαλιών ηλίου Polaroid είναι το μέγεθός τους, το οποίο θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στο μέγεθος του προσώπου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια πιστωτική κάρτα για τον προσδιορισμό του - το ύψος του είναι περίπου ίσο με τις διαστάσεις ενός φακού μεσαίου μεγέθους.

Για να γίνει αυτό, το στενό μέρος της πιστωτικής κάρτας τοποθετείται κάτω από το φρύδι στο σημείο της μύτης όπου εφαρμόζουν τα επιθέματα μύτης. Εάν το άκρο της κάρτας είναι μακρύτερο από το άκρο της οπής, το μέγεθος του αξεσουάρ είναι S. Εάν τα άκρα ταιριάζουν – M και αν η κάρτα είναι πιο κοντή από το άκρο της οπής – L.

Για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα αξεσουάρ για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να τα φροντίζετε. Η αποθήκευση τους σε θήκη, η προστασία τους από κρούσεις και υψηλή θερμοκρασία, είναι μόνο μερικές από τις συστάσεις χρήσης. Οι οδηγίες καθαρισμού περιλαμβάνουν τη χρήση μαντηλιών μαλακής υφής, την αποφυγή λειαντικών και άλλων σωματιδίων που θα μπορούσαν να χαράξουν ή να καταστρέψουν την επίστρωση του φίλτρου

Back to all articles
Copyright © 2024, Sky Optic. All Rights Reserved. Online store by Stenik